SMANJUJE SE BROJ NEZAPOSLENIH: Na evidenciji NSZ 8.000 Kraljevčana

G. Ćirović

03. 08. 2021. u 10:56

NA evidenciji kraljevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) nalazi se oko 8.000 nezaposlenih Kraljevčana, što je za tri hiljade manje nego 2018. godine.

СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ НЕЗАПОСЛЕНИХ: На евиденцији НСЗ 8.000 Краљевчана

Foto: G. Šljivić

Smanjenju broja nezaposlenih, ističu u filijali NSZ, ponajviše je doprinelo otvaranje dve nove fabrike, nemačke kompanije „Leoni“ i turske firme „Evrotaj“, nove, kapitalne investicije u kraljevačkom kraju, kao i povećanje obima posla domaćih privrednika.

- Aktivno učestvujemo u posredovanju zapošnjavanja, kako u ovim fabrikama tako i kod drugih poslodavaca. U ovom trenutku potrebni su radnici i za izgradnju „Moravskog koridora“ u obližnjim Adranima gde se potražuju fizički radnici, vozači građevinskih mašina, građevinski inžinjeri sa licencama za projekte i znanjem stranih jezika  – kaže Aleksandra Božović, načelnica odeljenja za posredovanje u zapošljavanju kraljevačke filijale NSZ.
Zainteresovani kandidati za posao na izgradnji auto-puta mogu da se jave svojim savetnicima za zapošljavanje kako bi dobili uput za razgovor sa potencijalnim poslodavcem.  
- Osim toga, velika je potražnja i za proizvodnim radnicima, trgovcima, radnicima u ugostiteljstvi i turizmu – dodaje Božovićka. - U sali naše filijale, turska kompanije „Evrotaj“ organizuje takozvani Info-dan svakog petka, dok svakog četvrtka kompanija „Leoni“ organizuje intervjue i testiranje kandidata za posao.
Prema ranije najavljenim poslovnim planovima i ciljevima, ove dve poznate kompanije u Kraljevu će do kraja 2023. ukupno zaposliti 7.500 ljudi, oko 5.000 u „Leoniju“ i 2.500 u „Evrotaju“.
- Otvaranje proizvodnih pogona stranih kompanija je od velike važnosti na sigurnom putu da ovaj, ne tako davno privredno devestirani grad stane na svoje noge – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. - Građani ovde imaju sigurnu budućnost i verujem da ćemo otvaranjem velikog broja novih radnih mesta zaustaviti negativni trend iseljavanja mladih i postati mesto gde će ljudi dolaziti zbog posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)