CRKVAMA 4,5 MILIONA DINARA: Kraljevčani sufinansiraju obnovu i izgradnju verskih objekata

G. Ćirović

27. 07. 2021. u 11:11

ČLANOVI kraljevačkog Gradskog veća usvojili su odluku o sufinansiranju izgradnje ili obnove verskih objekata na teritoriji Kraljeva.

ЦРКВАМА 4,5 МИЛИОНА ДИНАРА: Краљевчани суфинансирају обнову и изградњу верских објеката

Foto: G. Šljivić

U sprovedenom postupku koji je obuhvatao i javni konkurs za ovu namenu opredeljeno je pet miliona dinara iz gradskog budžeta, odnosno 4,54 miliona, dok je 456.000 dinara ostalo neraspodeljeno.

Za projekat „Izgradnja i obnova crkava i verskih objekata u Eparhiji Žičkoj“ Upravni odbor Eparhije dobio je 4,04 miliona dinara, dok je za radove na investicionom održavanju crkve Beogradska nadbiskupija Rimokatolička župa Svetog Mihaela Arkanđela u Kraljevu dobila 500.000 dinara.
Tako je Eparhija žička za projekat izgradnje crkvene prodavnice sa palionicom sveća pri Hramu Svete Trojice u Kraljevu dobila 650.000 dinara, po  milion dinara za izgradnju Hrama sa parohijskim domom u Adranima i izgradnju crkve sa zvonikom u varošici Ušće, 500.000 za objekat za prodaju i paljenje sveća pri Hramu Svetog Jovana Krstitelja u Ratini, 300.000 za materijal za građevinske radove na crkvi u Bogutovačkoj Banji, 194.000 za konzervatorske radove u crkvi u Mataruškoj Banji i 400.000 za fasaderske radove na Parohijskom domu u Kovanluku.
Sa pola miliona dinara kraljevačka lokalna samouprava sufinansiraće sanaciju sakristije, glavnog ulaza, radove na elektro instalacijama i nabavku ozvučenja u rimokatoličkoj crkvi Svetog Mihaela Arkanđela u gradu na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri