POPUNJAVAJU SE REZERVE: U Leskovac stiglo 100 protivgradnih raketa

I. M.

22. 07. 2021. u 13:58

PROTIVGRADNE stanice na teritoriji Leskovca dobile su 100 raketa za razbijanje gradonosnih oblaka čime su samo delimično obnovljene njihove zalihe nakon što se minule sedmice strelci svakodnevno dejstvovali pokušavajući da zaštite ovo područje od grada.

ПОПУЊАВАЈУ СЕ РЕЗЕРВЕ: У Лесковац стигло 100 противградних ракета

Foto: GU Leskovac

Rakete su u grad na Veternici stigle u ponedeljak popodne, odmah posle posete ministra Branislava Nedimovića i saznanja da je 20 od 28 protivgradnih stanica u Leskovcu ostalo bez raketa, a da preostale raspolažu sa tek po jednom do tri rakete.

Nove rakete su raspoređene svim protivgradnim stanicama, ali strelci i dalje strahuju od mogućeg nevremena jer su, kako kažu, i raspoložive količine nedovoljne za efikasnu protivgradnu zaštitu.

Prema nezvaničnim saznanjima, postojeće zalihe će uskoro biti dopunjene i dodatnim količinama raketa, pa se u relativnom kratkom roku očekuje da leskovačkim strelcima bude omogućeno da imaju dovoljno raketa za efikasno razbijanje gradonosnih oblaka.

U Srbiji je ove godine ispaljeno 12.000 raketa što je dva puta više nego pre pet godina. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je nedavno u Leskovcu izjavio da država trenutno raspolaže kontigentom od osam do devet hiljada raketa i da će, ukoliko to bude potrebno, nabaviti i dodatne količine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024