STOTINU KUVARA HRANI 3.500 STUDENATA: Započeto renoviranje velike studentske menze u SC „Novi Sad“

J.S.

21. 07. 2021. u 15:23

U STUDENTSKOM centru „Novi Sad“ započeto je renoviranje velike studentske menze u kojoj se svakodnevno hrani više od 3.500 studenata,pristiglih u Novi Sad iz svih krajeva Vojvodine.

СТОТИНУ КУВАРА ХРАНИ 3.500 СТУДЕНАТА: Започето реновирање велике студентске мензе у СЦ „Нови Сад“

Foto: J.S.

Velika menza zauzima prostor od 1.000 kvadrata, a radovi na krečenju, farbanju i zameni podnih pločica vredni 3,1 miliona dinara trajaće 10 dana. U okviru menze, u dve smene radi kuhinja u kojoj se pripremi i do deset hiljada obroka dnevno.

Po rečima direktora Studentskog centra Zorana Martinovića, SC “Novi Sad“ stotinu kuvara u stanju su da pripreme više od 1,5 miliona obroka godišnje.

 - Zbog svojih organizacionih kapaciteta, na zahtev grada Novog Sada bili smo uključeni u pripremanje i distribuciju obroka za lekare, medicinsko osoblje i pripadnike Vojske Srbije za vreme rada Kovid bolnice na Sajmu. A poslednjih meseci smo pripremali oko 100 obroka za sve punktove za vakcinaciju Doma zdravlja – kaže Martinović.

Zbog letnjeg raspusta u studentskim domovima Studetntskog centra trenutno boravi oko 230 studenata. Odsustvo studenata iskorišćeno je za izvođenje neophodnih građevinskih radova.

 - Sve do 15. jula, zbog ispitnih obaveza na fakultetima u domovima smo imali oko 1.500 studenata. Tokom školske godine, u našim domovima boravi preko 3.000 studenata. Uveren sam da će radovi u velikoj menzi doprineti unapređenju ambijenta za boravak i ishranu studenata – navodi Martinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri