ODŠTETA 900.000 DINARA: Lovočuvari pronašli tri srneća grla u Korenici - vlasnik domaćinstva odavno sumnjičen da se bavi krivolovom

V.Mitrić

21. 07. 2021. u 16:21

KAKO „Novosti“ saznaju lovočuvari Lovačkog društva „Gučevo“ u Loznici, posle dužeg osmatranja i praćena, pronašli su tri srneća grla u domaćinstvu M. A. u Korenici, koji je odavno sumnjičen da se bavi krivolovom.

ОДШТЕТА 900.000  ДИНАРА: Ловочувари пронашли три срнећа грла у Кореници - власник домаћинства одавно сумњичен да се бави криволовом

Foto: V. Mitrić

Akcija je sprovedena uz „blagoslov“ i brzu intervnciju policije i OJT Loznica i službenika LD „Gučevo“, pa je procesuiranje osumnjičenog u toku.

Pravilnikom o visini naknade štete za bespravno ulovljenu divljač predviđeno je obavezno plaćanje 300 hiljada dinara po divljači. U ovom slučaju reč je o iznosu od 900 hiljada dinara.

 - U samom smo vrhu, po broju srneće divljači, ne samo u Srbiji, već i u regionu - kaže Vasić.

- Uobičajena je pojava da se vidi po nekoliko srna kako opušteno hodaju po  poljima, pa i blizu kuća. Umesto da podrže tu blagodet, neki postavljaju čeke i hvataju divljač. E, to  neće moći. To je već stari problem u lovištu „Jadar“, koji uspešno rešavamo. Planiramo da postavimo kamere i noćne kontrole u lovištu.

Oni koji postvaljaju zamke životinjama, prodaju meso divljači na crnom tržištu, gde  za kilogram traže i do 2000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)