SMEDEREVO ZA PRIMER: Od početka ove godine prikupljeno 1.400 jedinica krvi

J. I.

21. 07. 2021. u 10:39

U AKCIJAMA dobrovoljnog davanja krvi, Crveni krst Smederevo je od početka ove godine prikupio 1.402 jedinice krvi.

СМЕДЕРЕВО ЗА ПРИМЕР: Од почетка ове године прикупљено 1.400 јединица крви

Foto: Crveni krst Smederevo

- Crveni krst Smederevo postiže izuzetne rezultate u dobrovoljnom davalaštvu krvi. U zimskoj kampanji prikupljeno je 393 jedinice krvi u toku osam akcija u januaru i februaru, čime je Smederevo zauzelo visoko mesto među najhumanijim gradovima, izjavila je direktorka Doma zdravlja u Smederevu, dr Olgica Obradović.

Ona je podsetila da je u toku prošle godine, u otežanim uslovima pandemije korona virusa, sakupljeno je 2.612 jedinica ove dragocene tečnosti.

Dr Obradović je pozvala sve punoletne građane da podrže i ovogodišnju letnju kampanju i da davanjem dragocene tečnosti pomognu humanitarnu misiju spasavanja života.

- Želeli smo da u ovoj humanitarnoj organizaciji učestvuju ugledne ličnosti ovoga grada i tako pošalju poruku o značaju dobrovoljnog davanja krvi, napominje mr Slobodan Stanković, predsednik Crvenog krsta Smederevo,

Akcije dobrovoljnog davanja krvi održavaju se svakog ponedeljka u Centru za kulturu Smederevo od 9 do 15 časova. U poslednjoj akciji prikupljeno je 38 jedinica krvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri