BEZ RAKETA 20 STANICA: Protivgradni strelci na jugu Srbije ovih dana imaju posla više nego ikad pre

I. MITIĆ

21. 07. 2021. u 08:25

NEVREME koje je prethodnih dana zahvatilo Leskovac i okolinu ostavilo je 20 od 28 protivgradnih stanica na ovom području bez raketa, dok preostale raspolažu sa tek po jednom do najviše tri rakete.

БЕЗ РАКЕТА 20 СТАНИЦА: Противградни стрелци на југу Србије ових дана имају посла више него икад пре

Foto GU Leskovac

Protivgradne stanice dejstvovale su u svim lokalnim samouprava Jablaničkog okruga, a iskusni strelci ističu da ovakav obim posla nisu imali u poslednjih desetak godina što je gotovo ispraznilo sve rezerve raketa.

I ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je, tokom posete Leskovcu, potvrdio da je potrošnja raketa zaista velika.

- Ove godine u Srbiji je ispaljeno 12.000 raketa što je dva puta više u odnosu na pre pet godina - rekao je Nedimović i dodao da je država obezbedila dodatni kontingent, od osam do devet hiljada raketa, a ukoliko bude bilo potrebno nabaviće i nove količine.

Strelci sa kojima smo razgovarali ukazuju na hitnost nabavke novih raketa, a trenutno mogu da dejstvuju isključivo na osnovu preraspodele preostalih količina.

Protivgradne stanice na ovom području intervenisale su svakodnevno od 15. jula što, na osnovu iskustava iz ranijih godina, nije moglo ni da se predvidi, pa strelci sada, zbog malih količina raketa, strahuju od novih nepogoda.

VANREDNO

ŠTAB za vanredne situacije Crne Trave uveo je vanrednu situaciju u selima Darkovce i Krivi Del, jer je jak vetar sa kišom oštetio puteve i pokidao elektromrežu.

U lokalnoj samoupravi kažu da su, zbog obilne kiše, oštećeni lokalni putevi na celoj teritorije opštine, ali da je nevreme najteže posledice ostavilo u pomenutim mahalama. Šteta je velika, a njen obim tek treba da bude utvrđen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)