POVODOM DANA ARANĐELOVCA NIZ KONCERATA I DOGAĐAJA: Zanimljiv program u gradu pod Bukuljom

B. Ca.

20. 07. 2021. u 15:41

POVODOM Dana grada 26. jula, u Aranđelovcu će biti organizovan višednevni program svečanosti. Na programu koncerti Marka Luisa, Harisa Džinovića i Darka Rundeka.

ПОВОДОМ ДАНА АРАНЂЕЛОВЦА НИЗ КОНЦЕРАТА И ДОГАЂАЈА: Занимљив програм у граду под Букуљом

Foto: B.Ca.

Ne samo žitelji grada pod Bukuljom, već i mnogobrojni turisti mogli bi uz kupanje na okolnim bazenima, uživanje u prirodi, vreme mogli da upotpune šarenolikim kulturnim sadržajem.

U susret rođendanu 23. jula, u 19 časova biće otvarena izložba slika i skulptura Mire Brtke, u galiriji Parka Bukovičke banje. Nakon toga u 20 časova, na Maloij sceni, na književnoj večeri biće predstavljena knjiga "Pas i kontrabas" Saše Ilića.

Narednoh dana, u 11 časova na programu je manifestacija "Dečiji maraton" - Otvorena scena, Park Bukovičke banje, u 12 časova sledi Drugi skup ljubitelja Fića - na trgu Venac Slobode, a u 21 čas - koncert Marka Luisa na otvorenoj sceni parka.

U nedelju u 10 časova, na sceni u parku biće festival izvornih grupa pevača Srbije "Pevaj Srbijo", a u 20 časova otvaranje izložbe "Aleksandar Đonović - Između čiste umetnosti i estetizovane podobnosti" u Narodnom muzeju Aranđelovac.

Za 26. jul, u ponedeljak rezervisan je celodnevni program:

- U 9 časova biće održana Sveta liturgija u crkvi "Svetog arhangela Gavrila", u 11 časova manifestacija "Vredne ruke" u Jadranskoj ulici, u 11:30 je polaganje venaca na spomenike "Knjazu Milošu i "Oslobodiocima Aranđelovca", a u 13 - Svečana akademija u Dvorani "Park". U 18 časova održaće se Defile kulturno-umetničkih društava u okviru manifestacije "Šumadijski opanak" - DNT "Šamot" - Od Jadranske ulice do Otvorene scene u parku Bukovičke banje. U 19 časova sledi nastavak manifestacije "Šumadijski opanak" na Otvorenoj sceni, Park Bukovičke banje. Koncert Harisa Džinovića biće u 22 časa na trgu Venac Slobode.

Narednog dana, 27. jula, u 20 čaova biće održano Književno veče: Predstavljanje knjige "Bukovik - selo koje je podiglo grad", Radomira P. Miloševića i Vladimira P. Miloševića, na - Otvorenoj sceni Parka Bukovičke banje. U petak, 30. jula, u 21 čas, na sceni biće održan koncert Darka Rundeka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih