GRAD LESKOVAC ZNA DA CENI USPEH: Za vukovcime obezbeđena nagradna eskurzija

I. M.

20. 07. 2021. u 13:53

NASTAVLjA se podrška najuspešnijima. Više od 70 nosilaca diplome „Vuk Stefanović Karadžić“ iz grada na Veternici otputovalo je u utorak na petodnevnu nagradnu ekskurziju.

ГРАД ЛЕСКОВАЦ ЗНА ДА ЦЕНИ УСПЕХ: За вуковциме обезбеђена наградна ескурзија

FOTO: GU Leskovac

Ovaj program lokalne samouprave ima za cilj da pruži podršku i da afirmiše uspešne mlade ljude, a sprovodi se šestu godinu zaredom.

Najbolji učenici Leskovca posetiće Jagodinu, Kragujevac, Beograd, Novi Sad, Suboticu, Palić, Frušku Goru i Sremske Karlovce. Leskovac ovaj program sprovodi preko Kancelarije za mlade. Za te namene je iz svog budžeta izdvojio tri, a u poslednjih šest godina 21 milion dinara. Prethodna generacija najboljih učenika, zbog epidemije virusa korona, nije imala priliku da upozna lepote svoje zemlje, ali je na njihove račune uplaćeno po 25.000 dinara.

- Drago mi je što ove godine nastavljamo tradiciju, jer na ovaj način želimo da pokažemo da cenimo vaša postignuća, talenat i uspeh, a mi nastavljamo da radimo na stvaranju uslova za kvalitetniji život mladih u našem gradu – kazao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca na ispraćaju leskovačkih Vukovaca poželevši im srećan put, lepo provod i druženje.

Vukovcu nisu krili zadovoljstvo zbog predstojećeg putovanja i radost zbog prilike da steknu „nova poznanstva, prijateljstva i nezaboravne uspomene“.

Pored ovog tradicionalnog putovanja, Leskovac je od 2013. godine uspostavio i kontinuirano nagrađivanje kroz svoj Fond za mlade talente.

Svojim mladim uspešnim sugrađanima iz lokalnog budžeta grad na Veternici dva puta godišnje, za Dan grada i Svetog Savu, isplaćuje jednokratne novčane nagrade. Do sada je takvo priznanje dobilo više od 3.600 mladih, a ukupan iznos izdvojenog novca iznosi blizu 109 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća