"MALI FORMAT ULUPUDS-A": Putujuća izložba ovog reprezentativnog udruženja biće otvorena sutra u Paraćinu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 07. 2021. u 15:23

KRUŽNA izložba „Mali format ULUPUDS-a“ nastala po ovogodišnjem konkursu Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, stiže u Paraćin u ponedeljak, 19. jula.

МАЛИ ФОРМАТ УЛУПУДС-А: Путујућа изложба овог репрезентативног удружења биће отворена сутра у Параћину

Foto: FB KC Paraćin

Postavka 59 radova istog broja autora biće otvorena u Galeriji Kulturnog centra od 19 sati, prodajnog je karaktera i ostaće na tom mestu do 2. avgusta, nakon čega nastavlja svoj put po Srbiji, sa završnicom u Galeriji „Singidunum“ u Beogradu u decembru.

Izložbu čine odabrani radovi članova ULUPUDS-a po konkursu koji raspisuje Odbor Slikarsko-grafičke sekcije, a ove godine javio se 91 autor. Po propozicijama konkursa, svi radovi su dvodimenzionalni i malog formata, 25 puta 20, a rađeni su različitim likovnim tehnikama na slobodne teme.

Prva izložba bila je u Velikoj Plani, a nakon što mali formati završe svoj put po srpskim galerijama, žiri će odabrati najbolji rad i dodeliti jednu nagradu . Odluku će doneti na osnovu glasova publike i saopštiće je na finalnoj izložbi u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)