RAČUNI ZA STRUJU STIGLI DO BEOGRADA: Inicijativa Osnovnog suda u Kruševcu zbog oprečnih presuda

S. BABOVIĆ

17. 07. 2021. u 19:20

OSNOVNI sud u Kruševcu inicirao je pokretanje postupka za rešavanje spornog pravnog pitanja pred Vrhovnim kasacionim sudom u Beogradu, obzirom na oprečne presude sudova u Srbiji u vezi sa troškovima iskazanim na računima EPS-a, predočeno je “Novostima” u Osnovnom sudu.

РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ СТИГЛИ ДО БЕОГРАДА: Иницијатива Основног суда у Крушевцу због опречних пресуда

Foto: S. Babović

- Ovakva inicijativa pokrenuta je u cilju preduzimanja odlučnih koraka za očuvanje ugleda pravosuđa kroz ujednačenu sudsku praksu i kroz jednaku primenu prava ,te sprečavanja nenadoknadive štete koja na ovakav način može potencijalno nastupiti - navodi Slobodan N.Ivanović, v.d. predsednika Osnovnog suda u Kruševcu, sudija Apelacionog suda u Kragujevcu.

O presudama koje se odnose na mesečnu naknadu za “trošak garantovanog snabdevanja” na računima EPS-a izveštavali su mediji minule nedelje, nakon što je Osnovni sud u Prijepolju doneo odluku u korist potrošača, a Viši sud u Užicu, potvrdio presudu niže instance po kojoj EPS treba da nadoknadi 6.000 dinara na ime stavke “trošak garantovanog snabdevanja”, naplaćivanu od 2014.godine.

Iz EPS-a su najavili žalbu, navodeći da je reč o izuzetku u sudskoj praksi što, kako su naveli, potvrđuju 202 dobijena tužbena zahteva od ukupno 206 pokrenutih sudskih postupaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŠETNJA “SVAKI KORAK JE POBEDA” U Kikindi prvi put obeležen Svetski dan borbe protiv multipla skleroze