RAČUNI ZA STRUJU STIGLI DO BEOGRADA: Inicijativa Osnovnog suda u Kruševcu zbog oprečnih presuda

S. BABOVIĆ

17. 07. 2021. u 19:20

OSNOVNI sud u Kruševcu inicirao je pokretanje postupka za rešavanje spornog pravnog pitanja pred Vrhovnim kasacionim sudom u Beogradu, obzirom na oprečne presude sudova u Srbiji u vezi sa troškovima iskazanim na računima EPS-a, predočeno je “Novostima” u Osnovnom sudu.

РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ СТИГЛИ ДО БЕОГРАДА: Иницијатива Основног суда у Крушевцу због опречних пресуда

Foto: S. Babović

- Ovakva inicijativa pokrenuta je u cilju preduzimanja odlučnih koraka za očuvanje ugleda pravosuđa kroz ujednačenu sudsku praksu i kroz jednaku primenu prava ,te sprečavanja nenadoknadive štete koja na ovakav način može potencijalno nastupiti - navodi Slobodan N.Ivanović, v.d. predsednika Osnovnog suda u Kruševcu, sudija Apelacionog suda u Kragujevcu.

O presudama koje se odnose na mesečnu naknadu za “trošak garantovanog snabdevanja” na računima EPS-a izveštavali su mediji minule nedelje, nakon što je Osnovni sud u Prijepolju doneo odluku u korist potrošača, a Viši sud u Užicu, potvrdio presudu niže instance po kojoj EPS treba da nadoknadi 6.000 dinara na ime stavke “trošak garantovanog snabdevanja”, naplaćivanu od 2014.godine.

Iz EPS-a su najavili žalbu, navodeći da je reč o izuzetku u sudskoj praksi što, kako su naveli, potvrđuju 202 dobijena tužbena zahteva od ukupno 206 pokrenutih sudskih postupaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju