U TOKU IZGRADNJA PUTEVA NA 11 LOKACIJA U ČAČKU: Asfalt će biti u svakom selu

V. I.

14. 07. 2021. u 15:43

NA TERITORIJI grada Čačka u toku su radovi na izgradnji puteva na 11 lokacija u devet mesnih zajednica u ukupnoj dužini od 11,7 kilometara. Putevi se rekonstruišu i grade u mesnim zajednicama Preljina, Konjevići, Ljubić, Sajmište, Loznica, Kačulice, Trnava, Gornja Gorevnica i Rošci.

У ТОКУ ИЗГРАДЊА ПУТЕВА НА 11 ЛОКАЦИЈА У ЧАЧКУ: Асфалт ће бити у сваком селу

FOTO: grad Čačak

Ove radove izvodi preduzeće "Putevi Čačak", a finansira ih JP "Putevi Srbije" uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Vlade Srbije. Vrednost radova koji se trenutno izvode je 185 miliona dinara, a u narednim danima nas očekuju i infrastrukturni radovi na novim lokacijama u drugim mesnim zajednicama.

- Ostajemo privrženi stavu da svako selo dobije barem po kilometar novog asfalta. Paralelno sa ovim radovima, intenzivirani su i oni na tekućem održavanju postojećih saobraćajnica.

FOTO: grad Čačak

Jedna od najznačajnijih aktivnosti koje se trenutno realizuje je izgradnja saobraćajnice od državnog puta ka Šiljkovici do vidikovca na Kablaru, uz izgradnju kolovoza dužine 1.600 metara, širine 5,5 metara i izgradnju dva parkinga, jednog za autobuse i drugog za putnička vozila i rasvetu baziranu na solarnim panelima – rekao je Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika.

Ovaj projekat je podržan od Međuresorne radne grupe formirane odlukom Vlade Srbije u cilju razvoja turističkih sadržaja u Ovčarsko - kablarskoj klisuri. Vrednost projekta je 80 miliona dinara.

Posetili smo sva gradilišta, pružajući tako podršku i zahvalnost neumornim putarima, koje ni ovako visoke temperature ne usporavaju u ovim radovima – zaključio je Bojović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna