SEDNICA SKUPŠTINE VRANJA: Usvojen rebalans budžeta

J. S.

09. 07. 2021. u 11:22

NA 13. sednici Skupštine grada Vranja odbornici su između ostalog usvojili i odluku o rebalansu budžeta, koju je obrazložio Bojan Kostić, gradski većnik, zadužen za budžet i finansije.

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ВРАЊА: Усвојен ребаланс буџета

Foto: J. S.

- Ukupna projekcija budžeta predložna ovim rebalansom je 3.093.666.000 dinara i ona je manja za 267 miliona dinara u odnosu na inicijalni budžet. Kada smo donosili odluku o budžetu, planirana su sredstva u visini od 770 miliona dinara primanja od zaduživanja, od toga 100 miliona dinara za kapitalne investicije, 70 miliona dinara kratkoročna zaduživanja i 600 miliona dinara za refinansiranje postojećih kredita. S obzirom da su najbolje ponude za refinansiranje kredita dale banke kod kojih već otplaćujemo te kredite, nije ostvaren  promet u budžetu, tako da je budžet smanjen za taj iznos - rekao je Kostić.

On je obraćajući se odbornicima naglasio da su povećani prihodi od transfera za kapitalne projekte iz republike.
- Za rekonstrukciju bolnice i izgradnju kotlarnice obezbeđeno je oko 150 miliona dinara, za rekonstrukciju vrtića ,,Dečja radost” 20 miliona dinara, za izgradnju toplovoda u Vranjskoj Banji ostvaren je transfer u visini od 8.8 miliona dinara, za poboljšanje energetske efikasnosti objekata u vlasništvu fizičkih lica 2,5 miliona dinara, za komunalno opremanje Centra za vanredne situacije 15 miliona dinara i  za  ulaganje u objekte osnovnih i srednjih škola 30 miliona dinara – nabraja Kostić i dodao da su takođe  povećana sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije, sa kojom može da se konkuriše kod ministarstava i donatora.
Neki od značajnih budućih projekata su rekonstrukcija ulice Baba Zlatine i Pribojčićeve kuće, izgradnja kanalizacije u naselju Palestina, postavljanje video nadzora na gradskim saobraćajnicama u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)