NASTAVAK MISIJE POSLE PANDEMIJE: Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu ponovo privlači sve veći broj posetilaca

Z. GLIGORIJEVIĆ

06. 07. 2021. u 06:21

POSLE ukidanja epidemioloških mera zbog pandemije, Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu se vratio na staze stare slave i ponovo potvrdio da je jedinstvena destinacija, koja beleži sve veći broj individualnih gostiju i ekskurzija.

НАСТАВАК МИСИЈЕ ПОСЛЕ ПАНДЕМИЈЕ: Природњачки центар Србије у Свилајнцу поново привлачи све већи број посетилаца

Foto Z. Gligorijević

Vikendom ga poseti od 500 do 700, a radnim danom i do 300 odraslih. U samom je vrhu i kada je reč o o promociji obrazovanja i kulture, jer je u njemu od maja boravilo oko 4.000 mališana.

- Deset impozantnih stalnih postavki, od kojih se osam nalazi u unutrašnjem delu, a izložba vulkana i postavka sa više od 30 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini u Dino parku, te celodnevni sadržaji i igraonice za decu omogućuju nam da promovišemo nauku, kulturu i obrazovanje na zabavan način, po čemu smo jedinstveni na Balkanu.

Foto Z. Gligorijević

Najzastupljenije su porodične posete, a rezultati nedavne ankete su pokazali da polovina posetilaca dolazi po preporuci nekoga ko je ovde već bio, što nam pokazuje da dobro radimo - kaže direktorka Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu Danijela Čuknić i dodaje da će inovacije i novi sadržaji biti usklađeni sa interesovanjima posetilaca.

Foto Z. Gligorijević

Već polovinom ovog meseca, Prirodnjački centar biće bogatiji za devet virtuelnih eksponata, jer će kroz holograme biti predstavljene zaštićene vrste životinja koje ne smeju da se prepariraju - poput lava, tigra, gorile... Reč je o projektu "Virtuelna Afrika" za koji je sredstva odobrilo Ministarstvo kulture, kroz projekat podrške digitalizaciji i kulturnom nasleđu savremenog stvaralaštva.

- Pored edukacije, koja nam je prioritet, pažnju posvećujemo i turizmu, i rekreaciji. Svi posetioci Prirodnjačkog centra mogu besplatno da koriste usluge gradskog bazena i da na čitav dan iznajme bicikl za upoznavanje grada, a vikendom se na gradskim bazenima organizuju zabave od 14 do 19 sati - zaključuje Danijela Čuknić i dodaje da je Centar radnim danima otvoren od 10 do 19, a vikendom od 10 do 20 sati.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije