AKVA-PARK U SRCU TAMNAVE: Kompleks na dva i po hektara za 4.000 posetilaca

B. PUZOVIĆ

03. 07. 2021. u 09:23

LOKALNA samouprava u Ubu je izgradnju prvog zabavnog kompleksa te vrste u Kolubarskom okrugu - jednog od najsavremenijih akva-parkova u Srbiji, izgrađenog po najmodernijim standardima - platila oko pet i po miliona evra, iz sopstvene kase.

АКВА-ПАРК У СРЦУ ТАМНАВЕ: Комплекс на два и по хектара за 4.000 посетилаца

Foto SO Ub

I, nova atrakcija se prostire na oko dva i po hektara, dnevno će moći da ugosti do 4.000 posetilaca, a - uz tri bazena, te brojne vodene zanimacije, među kojima su specijalni "tornado" i čak 10 različitih tobogana - poseban deo je namenjen deci do tri godine. Ugrađeni su i naročiti sistemi pomoću kojih će voda u bazenima moći da se zagreva do 30 stepeni, čime će sezona kupanja biti produžena.

- Ovaj kompleks je fenomenalan, na istom nivou kao akva-parkovi koje sam viđao po Evropi i širom sveta - ocenjuje proslavljeni fudbaler rodom iz ovog kraja Nemanja Matić. - Radujem se što će generacije dece i mladih, žitelji mog rodnog Uba, kao i svi posetioci, moći da uživaju u atrakcijama i kvalitetno provode slobodno vreme.

Izgradnjom akva-parka, kako je rečeno, Ub namerava da stekne značajnu poziciju na turističkoj mapi Srbije. Takođe, da iskoristi povezanost sa Beogadom i Čačkom auto-putem "Miloš Veliki", a otvaranjem još jednog luksuznog hotela u blizini, pored postojećeg, nedaleko od zgrade Opštine, varoš će imati dovoljno kapaciteta za sve koji žele da duže borave u centru plodne i pitome Tamnave.

Darko Glišić / Foto P. Milošević

Darko Glišić

- Bićemo najjeftiniji akva-park u Srbiji - poručuje prvi čovek lokalne samouprave Darko Glišić. - Nije nam želja da se na tome zaradi, već da podstaknemo razvoj ubske opštine, što smo u neku ruku već uspeli, jer se odmah po početku izgradnje kompleksa javio investitor koji je kupio ovdašnji hotel "Tamnava". Uz to, u neposrednom okruženju su osmišljeni brojni sadržaji, koji pokazuju da smo uspešno podstakli privrednike da ulažu u naš kraj.

DOMAĆINI

- ZA naš akva-park već vlada ogromno interesovanje ljudi sa strane, koji uveliko traže rezervacije za smeštaj u hotelima - ponosan je Glišić. - Postali smo aktraktivni za mnoge stvari, sada i za turizam, a u Ubu i okolini uskoro treba da počne snimanje i druge sezone serije "Kamiondžije". Očigledno, bili smo im dobri domaćini, pa se vraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna