DR LJILJANA ANTIĆ: Vakcinacija prioritet svih prioriteta

J.S.

02. 07. 2021. u 13:21

DIREKTORKA Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić je danas na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali ponovila apel svim građanima koji se nisu do sada vakcinisali, da to učine nakon čega je obišla Kovid ambulantu u zgradi ATD-a gde je razgovarala sa zdravstvenim radnicima i prisutnim pacijentima.

ДР ЉИЉАНА АНТИЋ: Вакцинација приоритет свих приоритета

Foto: J. S.

- Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je delta varijanta korona virusa otkrivena u Srbiji kod dva državljanina naše zemlje. Upozorenje je da niko nije ukinuo mere, a svi se ponašamo kao da jeste. Nošenje maski u zatvorenom prostoru i držanje distance je i dalje obavezno. Virus će svakako naći nevakcinisane, i dalje je primarna vakcinacija, kako bi se sprečio prenos i cirkulacija virusa - rekla je direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Ona je pozvala sve one koji se nisu vakcinisali da to učine, kako ne bi ugrozili sve pozitivne rezultate koje su do sada postignuti u borbi protiv Kovida 19.

Ukupan broj datih prvih i drugih doza svih raspoloživih vakcina do danas je 68548. Od toga je broj vakcinisanih građana  Republike Srbije prvom dozom 27291, broj vakcinisanih građana Republike Severne Makedonije prvom dozom 10390, dok je broj vakcinisanih građana Republike Bosne i Hercegovine 5.

Broj vakcinisanih građana Republike Srbije drugom dozom je 26678, građana Republike Severne Makedonije 4179 i građana Republike Bosne i Hercegovine 5.

Kada se uporede podaci o broju pregledanih pacijenata za prvi jul tekuće i prošle godine u Kovid ambulanti ATD-a ukupan broj pregleda prošle godine bio je 218, dok je ove godine taj broj iznosio 32.

Što se tiče zbirnih podataka za Kovid ambulantu, od 23.03.2020. godine do 1. 07.2021. godine ukupan broj pregleda iznosi 63039, urađenih PCR testova 6783, antigenskih 20086, laboratorijskih analiza 43112 i rentgenskih snimaka 38560.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice