APEL GRAĐANIMA KIKINDE: Štedite vodu i ne zalivajte bašte i travnjake!

R.Š.

25. 06. 2021. u 12:11

NESNOSNA letnja vrelina donela je veliku potrošnju vode u Kikindi, pa je u večernjim satima smanjen pritisak u vodovodnoj mreži.

АПЕЛ ГРАЂАНИМА КИКИНДЕ: Штедите воду и не заливајте баште и травњаке!

Foto: R.Š.

Zbog toga je JP “Kikinda” uputilo apel građanima da racionalno troše vodu iz javne vodovodne mreže, kako bi svi korisnici imali dovoljno vode i u u gradu i okolnim selima.

- Posledice neracionalne potrošnje se naročito osete u „špicu“, između 17 i 22 sata, kada je potrošnja najveća. Tada najčešće dolazi do pada pritiska vode u stambenim zgradama, pa apelujemo na sve sugrađane da racionalno i namenski troše vodu iz javnog vodovoda id a ne zalivaju travnjake i bašte, da vodom za piće ne polivaju trotoare i druge betonske površine. Da ne pune bazena u vreme najveće potrošnje id a smanje potrošnju za pranje motornih vozila. Ovakve aktivnosti trebalo bi da se obavljaju, po mogućnosti, u ranijim jutarnjim satima – navodi s eu saopštenju JP “Kikinda”.

Ovakva situacija ponavlja se svake godine, uoči i tokom letnje sezone, kada je potrošnja vode veća od prosečne. U JP “Kikinda” žele da omoguće svim potrošačima dovoljno vode, kao i da očuvaju sistem vodosnabdevanja kako bi se obezbedio dovoljan pritisak tokom čitavog dana.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024