FESTIVAL VINA „INTERFEST“: Od 1.-og do 3.-eg jula na trgu slobode U Novom Sadu

S.B.

24. 06. 2021. u 13:35

MEĐUNARODNI festival vina Interfest, u svom „punoletnom“, 18. izdanju, okupiće od 1. do 3. jula na Trgu slobode u Novom Sadu više od 80 učesnika, domaćih i proizvođača vina iz regiona.

ФЕСТИВАЛ ВИНА „ИНТЕРФЕСТ“: Од 1.-ог до 3.-ег јула на тргу слободе У Новом Саду

FOTO: Interfest

 Pored najuspešnijih srpskih vinara, čija su vina osvojila odlične ocene na nedavnom Velikom ocenjivanju vina Srbije, ali i najsjajnija odličja na Balkanu,  publici ovogodišnjeg Interfesta će najbolje proizvode ponuditi i vinarije iz Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i BiH.

Osim vinske ponude, posetioci će biti u prilici da probaju i kvalitetne rakije, domaći viski i razne likere. Uz lepa vina, tu je i interesantna gastronomska ponuda, poput kulena i sireva, a pored toga mogu se probati najlepši vojvođanski kolači, med i peciva i, svakako, bogat muzički program. U godini izuzetno teškoj za sve nas, život se polako vraća u svoje tokove, a proizvođači vina izvesno će nam ukazati na najkvalitetnija vina koja su uprkos svemu, brižno odnegovali – kaže Nataša Radišić, direktorka festivala i potvrđuje da će tokom manifestacije biti primenjene sve preporučene antikovid mere, obezbeđen razmak između izlagača, kao i dovoljno prostora, kako bi posetioci bili dodatno zaštićeni.

Radno vreme Festivala biće od 19 do 24 časa, ulaz  besplatan, a čaše i vaučeri za degustaciju je moguće kupiti na festivalskom ulazu.

- Naš festival se ubraja u nekoliko najznačajnijih događaja u Vojvodini i posebno Novom Sadu, te svake godine ima podršku Grada Novog Sada, zbog doprinosa privredno-turističkom razvoju, sa posebnim akcentom na promovisanje i podizanje vinske kulture, ali i održavanju međunarodnih privrednih odnosa iz oblasti proizvodnje i promocije vina- kaže Nataša Radišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!