PROIZVODNJU IZ EVROPE SELE U SVILAJNAC: Direktor “Vosloh Švabe" Dirk Bantel prezadovoljan dosadašnjom saradnjom

Z. G.

22. 06. 2021. u 06:00

POTPISIVANJEM ugovora o kupovini zemljišta između kompanije "Vosloh Švabe", inače proizvođač elektroopreme i lokalne samouprave u Svilajncu, pomenuta nemačka firma je postala vlasnik bezmalo hektara zemljišta na kojem planira da proširi proizvodnju.

ПРОИЗВОДЊУ ИЗ ЕВРОПЕ СЕЛЕ У СВИЛАЈНАЦ: Директор “Вослох Швабе Дирк Бантел презадовољан досадашњом сарадњом

Foto SO Svilajnac

Reč je, podsetimo, o kompaniji koja u ovom delu Srbije posluje duže od decenije i zapošljava gotovo 500 radnika.

- "Vosloh Švabe" je naš ne samo prvi, nego i najveći partner: i po obimu posla, i po broju radno angažovanih ljudi iz ovog kraja. Zajedno smo uradili mnogo projekata, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo zajednički inicirali i realizovali uvođenje sistema dualnog obrazovanja. Uz to, preneli su nam i druga iskustva iz Nemačke, a sada planiraju da celokupnu proizvodnju presele u Svilajnac - kaže predsednik Opštine Predrag Milanović.

Direktor firme Dirk Bantel potvrđuje da će u srcu Resave koncentrisati sve kapacitete iz Evrope i naglašava da je, tokom minule decenije, primetan napredak i same lokalne samouprave.

Foto SO Svilajnac

Predrag Milanović i Dirk Bantel

- Poslovno okruženje se promenilo u pozitivnom pravcu, što dokazuju i druge strane kompanije koje su odlučile da investiraju baš u Svilajnac. Zadovoljni smo radom u ovdašnjoj "Slobodnoj zoni" i celokupnom logističkom podrškom - zaključio je Bantel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)