NAGRAĐENI NAJBOLJI POLICAJCI U SOMBORU: Smanjuje se broj krivičnih dela, počast najzaslužnijima za to

J. L.

21. 06. 2021. u 17:22

POVODOM Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije za pripadnike PU Sombor danas je upriličen prijem na kome je nagrađeno 15 policijskih službenika.

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ПОЛИЦАЈЦИ У СОМБОРУ: Смањује се број кривичних дела, почаст најзаслужнијима за то

Foto: Grad Sombor

Čestitavši praznik pripadnicima policije, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković istakao je da se saradnja Grada i Policijske uprave nastavlja, naročito po pitanju zajedničkih projekata.

- Posao policije nikada nije bio lak, pogotovo u poslednjih nekoliko godina kada ste se suočavali sa brojnom izazovima. Svedoci smo da je od 15. marta prošle godine stavljen jedan novi izazov pred sve nas, svi smo morali da se, maltene preko noći, prilagođavamo novim stvarima, da se suočavamo sa nečim nepredvidivim, nepoznatim, ali zahvaljujući svima vama i našim sugrađanima koji su se pridržavali mera. Veliki teret je svakako pao na policiju i svi zajedno uspeli smo da i taj izazov savladamo - poručio je gradonačelnik.

Načelnik Policijske uprave Sombor, pukovnik policije Saša Dmitrašinović istakao je da je u Somboru u prethodnom periodu znatno smanjen procenat krivičnih dela.

- U nekom prethodnom periodu možemo konstatovati da smo sigurno određenim preventivnim i represivnim aktivnostima , a pogotovo kroz izuzetnu saradnju sa Gradom Somborom i gradonačelnikom, ali i uz partnerski odnos sa našim građanima, uticali na to da stopa kriminaliteta bude manja u odnosu na prethodni period – predočava Dmitrašinović.

- Tako je u prvih pet meseci ove godine zabeleženo za devet odsto manje krivičnih dela u odnosu na isti period prethodne godine, ali ovakav trend prisutan je već više godina i u nekom razmatranom periodu od sedam godina iz godine u godinu manji je broj izvršenih krivičnih dela, tako da danas taj procenat iznosi 28 odsto manje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)