DELA PUNA ZNANJA I UMEĆA: Izložba radova učenika Škole primenjenih umetnosti u Šapcu

V. M.

18. 06. 2021. u 11:31

GODIŠNjA izložba radova učenika Škole primenjenih umetnosti otvorena je za javnost u Narodnom muzeju Šabac i biće otvorena do 1.jula.

ДЕЛА ПУНА ЗНАЊА И УМЕЋА: Изложба радова ученика Школе примењених уметности у Шапцу

Foto: V. M.

Izložbu su svečano otvorili direktorka Škole primenjenih umetnosti Nevenka Đokić, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kasalović.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je ova izložba ponos Šapca, i da učenici imaju šta da pokažu.

- Ovom izložbom predstavljaju se najbolji radovi iz godišnje produkcije škole, pruža podrška učenicima za prezentaciju umetničkog stvaralaštva i pokazuje koliko uspešna saradnja škole i institucija kulture može da traje i da plodotvorno zrači. Svi đaci, nakon završene Škole primenjenih umetnosti poseduju veštine i znanja da, ukoliko se ne odluče na dalje školovanje, mogu samostalno da nastave bavljenje odabranim zanimanjima. Možemo reći da oni nakon ove škole imaju mogućnost da budu samostalni i na taj način zarađuju za život - rekao je gradonačelnik Pajić.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kasalović istakao je da mu je zadovoljstvo što ovom izložbom može da se uveri u veliku količinu talenta, truda, rada profesora i učenika Škole primenjenih umetnosti.

- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ministar Branko Ružić neguje pristup da se na licu mesta uverimo kako funkcioniše sistem prosvete u Srbiji. Videli smo radove mnogo učenika sa priznanjima na republičkim i međunarodnim takmičenjima i sve što vidimo pokazuje da ova obrazovna ustanova ima jednu dragocenost, da je uspela da spoji prošlost i budućnost. Takođe je krasi inovativnost, a istovremeno neguje kulturno nasleđe. Učenici koji izađu iz Škole primenjenih umetnosti kroz svoje obrazovanje čuvaju tekovine svoje tradicije i mogu da prepoznaju kulture drugih naroda i država. Ministarstvo prosvete uvek će biti podrška obrazovnim ustanovama kakva je ovdašnja srednja škola - istakao je Zoran Kasalović.

Direktorka Škole primenjenih umetnosti Nevenka Đokić, istakla je da joj je drago što ova škola ima podršku Grada Šapca i resornog ministarstva što se i pokazalo prilikom otvaranja izložbe.

- Drago mi je što gradonačelnik i predstavnici ministarstva mogu da se uvere koliko su dobri i kvalitetni radovi naših učenika. Znamo koliko je bila izazovna i teška godina za nama, ali su posvećenost i trud profesora i učenika omogućili da imamo jednu sjajnu izložbu na ponos grada i čitave zemlje- kazala je Nevenka Đokić.

Godišnje izložbe Škole primenjenih umetnosti u Narodnom muzeju prisutne su od 1996. godine, svakog juna, osim u dva navrata, 1999. godine za vreme bombardovanja i 2020. godine zbog pandemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024