NE NAMERAVA DA STANE: Zoran Kostadinović iz Zrenjanina sto puta dao krv i zasluženo dobio priznanje za humanost

B. GRUJIĆ

18. 06. 2021. u 08:25

Zrenjaninac Zoran Kostadinović (54) istinski je heroj grada na obalama Begeja, jer je stotinu puta dobrovoljno dao krv, a za svoj podvig je na Svetski dan dobrovoljnih davalaca, dobio specijalno priznanje, koje mu je u Baroknoj sali Gradske kuće uručio zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

НЕ НАМЕРАВА ДА СТАНЕ: Зоран Костадиновић из Зрењанина сто пута дао крв и заслужено добио признање за хуманост

Zoran Kostadinović sa Sašom Santovcem / Foto Grad Zrenjanin

- Iskreno sam zadivljen, Zoranu svaka čast i ovo priznanje grada Zrenjanina je samo mrvica u odnosu na njegovu hrabrost, humanost i odvažnost da uvek bude tu, kada je potrebno - istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Zoran Kostadinović je preduzetnik, a sebe smatra samo običnim građaninom, koji voli rodni grad i ljude koji žive u njemu.

- Zaista nikada nisam razmišljao o priznanjima i nagradama za ono što činim ljudski i čovečno - započinje priču Zoran, uz impresiju da mu je sve prijalo na svečanoj dodeli i da je video ljude koje sreće kada daje krv.

Dragan Dimić, Milan Milin, Dragan Vrućinić i Zoran Popović, takođe svi Zrenjaninci, do sada su 75 puta dali krv i na dobrom su putu da dostignu Zoranov rekord, ali apsolutni rekorder ne misli da stane, nastaviće, kaže u ritmu četiri puta godišnje, da daje krv, sve dok ga zdravlje služi.

- Krv je dragocena i uvek treba imati na umu da će makar i kap nekome spasti život - nastavlja Zoran, koji je po povratku iz vojske 1989, prvi put dao krv, uz napomenu da je osećaj uvek isti i kada je prvi put seo u stolicu, a i sada kada je iskusan davalac.

DOBROTA NA STRANICAMA "NOVOSTI"

Zoran kaže da nikada nije imao problema i da se nijednom nije desilo da mu je posle davanja krvi bilo loše, a to je dokaz da sam zdrav ko dren i lepo je što je tako.

- Do 150 puta idem sigurno, a za posle ćemo videti - kaže na kraju Zoran, uz napomenu da redovno čita "Večernje novosti" i da mu je drago što će se o njemu čuti u omiljenom dnevnom listu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024