DIPLOMA INŽENJERA ZA TRI GODINE: Novi nastavni program na Građevinskom fakultetu u Beogradu

B.B.

07. 06. 2021. u 15:52

GRAĐEVINSKI fakultet Univerziteta u Beogradu će, ove godine, upisati prvu generaciju budućih inženjera po novim studijskim programima, koji im omogućavaju da počnu da rade već posle trogodišnjih osnovnih studija.

ДИПЛОМА ИНЖЕЊЕРА ЗА ТРИ ГОДИНЕ: Нови наставни програм на Грађевинском факултету у Београду

Foto: A. Živković

 Oni, koji žele da nastave školovanje, mogu upisati master akademske studije u trajanju od dve godine. Takođe, uveden je i novi studijski program - Geoinformatika.

Prema rečima prof. dr Vladana Kuzmanovića, dekana Građevinskog fakulteta, ovim izmenama, uz promene nastavnih planova, način studiranja se dodatno prilagođava studentima, ali i zahtevima tržišta rada.

- Novi programi omogućavaju studentima da već nakon trogodišnjih osnovnih studija počnu da rade - kaže profesor Kuzmanović. - Biće povećana i mobilnost, koja omugava prelaz sa građevinskih fakulteta iz Srbije i okruženja u Beograd, studijski boravak ili nastavak studija, na nekom od prestižnih evropskih fakulteta koji koriste istu formu studija - tri godine za osnovne i dve za master studije. Zahvaljujući izuzetnoj potražnji za inženjerima građevinarstva, očekujemo da će ove godine sva mesta biti popunjena već u junskom upisnom roku.

Ove godine, za upis na Građevinski fakultet, predviđeno je 330 mesta na studijskom programu - Građevinarstvo, 60 - na Geodeziji i 30 - na Geoinformatici. Od 420 mesta, iz državnog budžeta školovanje će biti finansirano za ukupno 300 studenata.Prijemni ispiti iz matematike kandiati će polagati u utorak, 29. juna u 15 sati.

Prijavljivanje i podnošenje dokumentacije za polaganje prijemnog moguće je kompletno on-lajn. Budućim brucošima, Građevinski fakultet, priznaje i položen prijemni ispit iz matematike na ostalim tehničkim fakultetima Univerziteta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)