U ĆUPRIJI NA KOVID-ODELJENJIMA SVEGA DESET HOSPITALIZOVANIH: Bolnica se ubrzano puni non-kovid pacijentima

Z. Rašić

05. 06. 2021. u 20:54

NA kovid-odeljenjima Opšte bolnice u Ćupriji hospitalizovano je svega deset pacijenata, od kojih je jedan na mehaničkoj ventilaciji na respiratoru – potvrdio je za "Novosti" dr Ivan Milojević, pomoćnik direktora.

У ЋУПРИЈИ НА КОВИД-ОДЕЉЕЊИМА СВЕГА ДЕСЕТ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ: Болница се убрзано пуни нон-ковид пацијентима

Foto: Z. Rašić

Od sledeće sedmice on očekuje da Centar za rehabilitaciju izađe iz kovid-sistema, a ostaće Odeljenje infektivnog, pa će se pratiti razvoj situacije jer je teško tako šta unapred planirati, kaže dr Milojević.

Uporedo sa smanjenjem broja pacijenata koji su u bolnici zbog kovida, ostala odeljenja ubrzano se vraćaju normalnom radu. Kapaciteti se popunjavaju non-kovid bolesnicima, a trenutno ih je oko dve stotine. Dolaze pacijenti koji, zbog epidemije, nisu mogli kao u normalnim uslovima da se leče, mada je i u vreme kada je epidemija bila u naletu u bolnici uvek bilo do 150 non-kovid pacijenata.

Kad je reč o radu kovid ambulante ove zdravstvene ustanove, pacijenata skoro da nema. U protekla 24 sata nije bilo pregleda, a prethodnih dana bilo ih je oko jedan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede