REKONSTRUKCIJA ELEKTRIČNE MREŽE: Još jedna investicija u Pomoravaskom okrugu

Z. Gligorijević

04. 06. 2021. u 17:37

U SELU Bogalinac u toku je rekonstrukcija električne mreže u dužini od oko 1.500 metara. Drvene bandere zamenjuju se armiranobetonskim stubovima.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЕЛЕКТРИЧНЕ МРЕЖЕ: Још једна инвестиција  у Помораваском округу

SO Rekovac

Na njima će biti postavljen nov kablovski snop koji će napajati trafostanicu koja će biti izgrađena u Voljevcu. Instalisana snaga ove trafostanice biće 250 kilovolti.

- Biće urađena i rekonstrukcija niskonaponskih vodova. Kompletna nova mreža biće postavljena u putnoj zoni, tako da će biti stvoreni uslovi i za rekonstrukciju javne i postavljanje nove rasvete. Po završetku ovih radova, u znatnoj meri će biti poboljšano snabdevanje korisnika električnom energijom, a biće i mogućnosti za priključenje potencijalnih novih korisnika – kaže Ačeksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac.

On dodaje da je u sledećoj fazi planirana izgradnja novog voda od nove trafostanice u Bogalincu do Siljevice, čime bi bilo urađeno takozvano prstenasto napajanje, što bi u znatnoj meri podiglo pogonsku sigurnost u napajanju električnom energijom kod korisnika u tom delu Levča.

Finasijer svih radova je EPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)