U CRVENOJ ZONI 14 PACIJENATA: Smanjuje se broj obolelih u opštini Negotin

S.M.J.

31. 05. 2021. u 15:24

ZA poslednja tri dana u opštini Negotin zabeležena su dva nova slučaja kovida-19 od kojih kod muškarca starog 89 godina i kod žene od 57 godina. U tom periodu testirano je 156 osoba.

У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ 14 ПАЦИЈЕНАТА: Смањује се број оболелих у општини Неготин

Foto: S.M.J.

U kovid režimu je trenutno samo jedno odeljenje, Grudno, na kojem je zbrinuto 14 osoba koje su pozitivne na virus korona i imaju upalu pluća. U prethodna 72 sata sa bolničkog lečenja otpuštena su tri pacijenta, a jedan je poslat na hospitalizaciju u ustanovu tercijarnog nivoa.


Smanjen je i broj pacijenata koji se sa nekim od simptoma respiratornih infekcija i povišenom temperaturom javljaju lekarima u kovid ambulanti. Tako su u petak i u dane vikenda u negotinskoj kovid ambulanti pregledane 23 osobe, od kojih se njih 14 javilo prvi put, a devetoro je došlo na kontrolu.

Za razliku od aprila u kojem je zabeleženo 285 slučajeva kovida, od 1. do 30. maja na teritoriji opštine Negotin prisustvo virusa korona laboratorijski je potvrđeno kod 91 pacijenta. Najveći broj obolelih zabeležen je u martu - 781, kao i prošlog decembra kada su obolele 632 osobe.

Trenutno je na teritoriji opštine Negotin, u kojoj je još uvek na snazi vanredna situacija, proglašena još 10. novembra,  aktivno pozitivno 18 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri