MATURANTSKA PARADA U KIKINDI: Plesalo više od 300 devojaka i mladića (FOTO)

R. Šegrt

28. 05. 2021. u 15:38

SUNCE i osmesi srećnih maturanata danas su ukrasili trg u Kikindi.

МАТУРАНТСКА ПАРАДА У КИКИНДИ: Плесало више од 300 девојака и младића (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Mladići i devojke koji su upravo završili jednu od četiri srednje škole otplesali su svoj maturantski ples. Srećni, zadovoljni i nasmejani pokazali su da su spremni za novi život i izazove koji ih očekuju. Na novu životnu etapu poneče prijateljstva iz srednje škole od kojih će neka, sigurno, trajati do kraja života. Tako veruje i Marijana Boćan, vesela i lepa devojka koja se sprema za fakultet.

- Završavam gimnaziju i spremam se da upuišem Ekonomski fakultet u Novom Sadu. U srednjoj školi stekla sam dobre prijatelje, neki od njih će, takođe, na isti fakultet, čak njih četvoro, petoro iz razreda. Nadam se da ću položiti prijemni, jer imam dobar prosek. Nosim lepe uspomene iz škole. I ovaj ples će biti lepa i jedinstvena uspomena – rekla je Marijana sigurna u svoj put. Odlična je učenica sa jasnim ciljem i prvom željom da se posveti izučavanju ekonomije.

Ona je bila jedna od 344 maturanta koji su ove godine plesali na 14. maturantskoj paradi u Kikindi. Do sada je ovakav ples na kraju školovanja zaigralo ukupno 6.500 devojaka i mladića, uvek sa istim osećanjima, radujući se jednom i očekujući nove uspehe. Sa ovogodišnjoj parade sa njima su plesali i gradski funkcioneri, gradonačelnik Nikola Lukač, njegova zamenica Dijana Jakšić-Kiurski, predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan, članica Gradskog veća Ramona Tot.

- Ovaj događaj je pun lepih emocija. Svim matuirantima želim uspeh u onome što žele da ostvare – poručila je Jakšić Kiurski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća