NOVOOBOLELIH ČETVORO: "Crvena" zona bolnice u Gornjem Milanovcu leči 11 pacijenata

M. B.

26. 05. 2021. u 11:25

IZ dana u dan se smanjuje broj pacijenata na lečenju u „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, gde ih je trenutno hospitalizovano 11 – dvoje manje nego juče. Ni tokom minula 24 sata, preminulih od kovida-19 u njoj srećom nema.

НОВООБОЛЕЛИХ ЧЕТВОРО: Црвена зона болнице у Горњем Милановцу лечи 11 пацијената

Foto: M.B.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju leči se dvoje pacijenata, šest na Internom i troje na Neurologiji. Devet njih ima pozitivan test na korona virus, dva negativan. Četiri pacijenta otpuštena su na kućno lečenje. U protekla 24 časa, primili smo na lečenje dve osobe, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom – kaže jutros dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Dom zdravlja potvrđuje četiri nova slučaja zaraze kovid-om 19. Ukupan broj lica obolelih od te zaraze u aktuelnom piku epidemije, ovde je 3.320, a od njih je 1.557 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je 3.320 lica, uz nažalost 120 smrtnih žrtava.

Do juče, u ovom kraju nekom od četiri vrste raspoloživih vakcina protiv korona virusa, po evidenciji Doma zdravlja, vakcinisano je ukupno 14.135 zainteresovanih osoba (40 odsto od ukupnog broja odraslog stanovništva) a revakcinisano 10.685 (30 odsto).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)