VELIKA POBEDA MEĐEDOVIĆA: Mladi srpski teniser savladao 943 mesta bolje rangiranog igrača u Beogradu

Novosti online

18. 04. 2021. u 19:30

MLADI srpski teniser Hamad Međedović dobio je specijalnu pozivnicu da igra u kfaclifikacijama za Serbia open. Iskoristio je to na najbolji mogući način pošto je ostvario veliku pobedu - savladao je Kolumbijca Danijela Elahija sa 7:6(4), 7:6(5).

ВЕЛИКА ПОБЕДА МЕЂЕДОВИЋА: Млади српски тенисер савладао 943 места боље рангираног играча у Београду

Foto arhiva VN

Talentovani 17-godišnjak je 1057. na ATP listi i trijumf nad 114. igračem planete mnogo znači, pre svega na psihološkom planu.

Takođe, ovo je jasan pokazatelj što se Međedoviću s pravom pripisuje epitet velikog talenta.

Kada je ovaj meč u pitanju momak iz Novog Pazara je odigrao sjajno, rešio ga je u dva taj-brejk seta i pokazao snagu u ključnim trenucima.

U prvom setu igrači su razmenili po jedan brejk, da bi Međedović u 13. gemu iskoristio prvu set loptu i došao na korak od pobede.

Nastavio je sa sjajnom igrom Hamad. Oduzeo je servis rivalu u sedmom gemu drugog dela meča, ali je neiskustvo došlo do izražaja kada je servirao za set. Iskoristo je to Kolumbijac i vratio se u set.

Ipak, srpski teniser je ponovo bio odličan u taj-brejku. Poveo je 6:3 i došao do tri meč lopte - prve dve nije iskoristio na svoj servis, jeste treću kada je rival servirao, pa je mogao da počne da slavi posle jednog sata i 51 minuta igre.

Međedović će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv drugog nosioca, Argentinca Fakunda Banjisa. Da napomenemo da su se ova dvojica igrača sreli nedavno na čelendžeru u Beogradu, a Hamad je poražen sa 2:0.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!