NOVI ŠOK ZA BELI SPORT: Održavanje Rolan Garosa pod znakom pitanja

Đ. S.

02. 04. 2021. u 16:16

I NAREDNE četiri nedelje Francuska će biti u strogom "lokdaunu", kako bi se sprečilo širenje virusa korona, objavio je u sredu predsednik Emanuel Makron.

НОВИ ШОК ЗА БЕЛИ СПОРТ: Одржавање Ролан Гароса под знаком питања

FOTO: G. Čvorović

To za sada ne remeti organizatore Rolan Garosa (od 24. maja do 6. juna) koji ističu da sve ide kako je isplanirano. Međutim, ako epidemiološka situacija u toj zemlji bude iziskvala nova zaključavanja, održavanje pariskog grend slema u datom terminu će biti ugroženo, a čelnici turnira govore da je i otkazivanje jedna od opcija.

- Ukoliko nam budu rekli da ostanemo zaključani dva meseca, moraćemo da preduzmemo neophodne mere, a najgora će biti otkazivanje turnira, mada se ne usuđujem ni da mislim o tome - rekao je predsednik Teniske federacije Francuske Žil Moreton.

On je istakao i da će širenje virusa diktirati broj gledalaca kraj zemljanih terena u bulonjskoj šumi, ali da je scenario sa punim tribinama gotovo nezamisliv.

- Razmatramo mnoge opcije za Rolan Garos 2021. Ima ih mnogo, jedino što ne mogu da zamislim je da ćemo imati stopostotno prisustvo publike. Može da se desi da bude bez publike, ali i da bude publike - poručio je Moreton.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)