MONSTROUZNE KRITIKE NA RAČUN ĐOKOVIĆA: Za njega ne možete da navijate ni kad igra protiv ljuskavca, iznervirala sam se kad je osvojio Melburn

Novosti online

04. 03. 2021. u 09:09

Novak Đoković je trenutno u 310. sedmici kako vlada svetskim tenisom. Pre samo desetak dana je osvojio deveti Australijan open u karijeri i ukupno 18. grend slem. Mnogi ga smatraju za najvećeg tenisera svih vremena, a u mesecima koji dolaze, Srbin će dodatno poboljšati rekord po vladavini tenisom koji će 8. marta i zvanično preuzeti od Rodžera Federera.

МОНСТРОУЗНЕ КРИТИКЕ НА РАЧУН ЂОКОВИЋА: За њега не можете да навијате ни кад игра против љускавца, изнервирала сам се кад је освојио Мелбурн

Foto: AP

Ipak, ništa od toga nije važno onima koji očigledno baš ne vole Đokovića, da ne kažemo - mrze. Upravo takav jedan tekst osvanuo je u francuskom "L'Ekipu", tom listu koji je Novaka prošle godine prozvao "Đo-Kovid-19" zbog širenja korona virusa na "Adria turu".

Sada je u centru pažnje bila novinarka Kristel Bone koja je u kolumni "Raspoloženje dana" iskritikovala Đokovića, a da ni ona sama baš ne zna zašto.

Kristel ne voli Novaka i potrudila se da jednom vrlo neargumentovanom tekstu to i pokaže.

"Zašto volimo nekoga? Ili da suzimo priču, zašto volimo jednog sportistu više od drugog, na primer? Imali ste taj osećaj iznerviranosti kada ste čuli da je Novak Đoković osvojio Australijan open. Tip ga je osvojio devet puta, ima 18 grend slemova, skoro kao Rafa Nadal i 310 nedelja je prvi, baš kao Rodžer Federer", počela je Kristel ovaj čudan tekst navodeći da to nije dovoljno.

"Nole bi mogao da igra protiv ljuskavca (neobičan tip životinje, prim. aut.) i opet biste oklevali da navijate za njega. Postoji više hipoteza za to - možda je to njegov oholi stas, ali ako ste bili fan Ivana Lendla, onda verovatno to nije razlog. Možda je to što je došao posle tandema Federer-Nadal, što bi ostavilo malo ljubavi za njega. Ili možda baš zbog njegove prevelike želje da bude voljen, kao što je uvek dobroćudni Nik Kirjos rekao - 'Želi da bude toliko voljen da ne mogu da ga podnesem'".

Foto: AP

 

Kristel potom nastavlja da zamera Đokoviću.

"Istina je da mu ništa ne pomaže. Bilo da lomi reket ili je pažljiv prema skupljačima loptica, u najgorem slučaju vas to nervira, u najboljem vas je baš briga. U Melburnu je tvrdio da je igrao sa pokidanim trbušnim mišićem veličine 2,5 centimetara. Sa takvim stvarima bi se mučili čak i 'Avendžersi'", ironična je Francuskinja.

"Ne zaboravite, on osvaja Australijan open servirajući 200 kilometara na sat sa Marijanskim rovom u stomaku (Marijanski rov je najdublje mesto na Zemljinoj kori, prim. aut). On vas nervira. Ne zato što je uradio više od tebe, već te samo nervira", zaključila je autorka ove vrlo neobične kolumne.

Izgleda da je Novak stvarno nervira, mada je jedan zanimljiv komentar na njenu kolumnu na sajtu "L'Ekipa" sve lepo sažeo:

"Mene nervira glupost ovog teksta", stoji u komentaru.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (12)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine