VELIKA SENZACIJA SRBINA: Lajović pobedio Medvedeva i spasao Nadala

Č. V.

03. 03. 2021. u 15:09

SRPSKI teniser Dušan Lajović ostvario je jednu od najvećih pobeda u karijeri, pošto je savladao trećeg igrača sveta Danila Medvedeva sa 7:6(4), 6:4 u prvom kolu turnira u Roterdamu.

ВЕЛИКА СЕНЗАЦИЈА СРБИНА: Лајовић победио Медведева и спасао Надала

Foto: EPA-EFE/KOEN SUYK

Trenutno 27. reket planete je odigrao bez ikakve sumnje najbolji meč ove sezone. Pružio je sjajnu partiju protiv finaliste Australijan opena.

Sve je idealno funkcionisalo u igri Lajovića i potpuno zasluženo je došao do pete pobede u karijeri protiv igrača iz Top 10.

Ipak, nije sve počelo dobro po Dušana, pošto je 25-godišnjak iz Moskve prvi napravio brejk. No, Srbin je vratio izgubljeno i u taj-brejku odigrao odlično, što mu je donelo osvajanje prvog seta.

Nije padao nivo Lajovićeve igre. Sa druge strane Medvedev je bio sve nervozniji kako je meč odmicao, bilo je tu priče sa sudijom, lomljenja reketa... Duci je to iskoristio, oduzeo rivalu servis u devetom gemu i onda sigurnom igrom došao do pobede posle jednog sata i 36 minuta igre.

Rus ovim porazom ostaje bez šanse da se domogne druge pozicije na svetu. Njemu je bilo potrebno da se plasira u finale kako bi došao do najboljeg plasmana u karijeri. Priliku da pretekne Rafaela Nadala će morati da potraži negde drugo.

Lajović će se u drugom kolu sastati sa Hrvatom Bornom Ćorićem. Inače, turnir u Roterdamu je iz serije 500.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije