CICIPAS KAO PTIČICA "Ne znam šta se desilo protiv Nadala"

Novosti online

17. 02. 2021. u 16:27

NE dešava se često da neko "preokrene" Nadala i od 0:2 stigne do pobede, a upravo to uspelo je Stefanosu Cicipasu u četvrtfinalu Australijan opena.

ЦИЦИПАС КАО ПТИЧИЦА Не знам шта се десило против Надала

FOTO: Tviter printskrin

Grk je posle meča koji će sigurno ući u istoriju Melburna priznao da ni sam ne zna šta se zapravo desilo s njim ni sa Nadalom.

- Ne znam šta se desilo posle tog trećeg seta. Leteo sam poput ptičice! Jednostavno, ostao sam bez teksta. Nemam pravih reči da opišem šta se to dogodilo. Naročito posle onako nervoznog starta. Emocije na kraju meča su jake, ovo je nešto nestvarno. Neverovatan je osećaj boriti se na ovom nivou i dati sve od sebe na terenu - rekao je Cicipas.

U petom setu se pri rezultatu 6:5 suočio sa brejk loptama, ali je uspeo da odoli pritisku Nadala i da završi meč.

– Iskustvo pomaže, to kako sam se sa takvim stvarima nosio u prošlosti. To je bio ključni element da meč završim pobedom. Rafa nikad ne odustaje, nikad vam ne daje lake poene, ništa se ne dešava slučajno. Kada sam napravio brejk i seo u stolicu, rekao sam sebi, ‘ovo će biti najteži gem u tvom životu’ i ispostavilo se da je tako. Nema nikakve tajne u tome kako da se sačuva mirnoća u tim momentima, mada bih voleo da vam je otkrijem. Sve je u tom vašem stavu i koliko nešto želite. Sada će opet tu sa nama biti navijači i zbog toga će atmosfera u finišu biti još bolja – zaključio je Stefanos Cicipas.

Grk će u polufinalu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, a taj meč, kao i drugo polufinale u koem se sastaju Nole i Karacev igraće se pred ograničenim brojem gledalaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024