ŽREB ZA AO: Đoković u odbranu titule kreće protiv Francuza, od osmine finala sledi pakao

Novosti online

05. 02. 2021. u 08:39

ODRŽAN je žreb za ovogodišnji Austrlaijan open. Novak Đoković koji brani titulu je saznao potencijalne rivale na putu do novog trofeja.

ЖРЕБ ЗА АО: Ђоковић у одбрану титуле креће против Француза, од осмине финала следи пакао

FOTO: AP

Prvi igrač sveta će u uvodnom kolu odmeriti snage sa iskusnim Francuzem Žeremijem Šardijem. Ukoliko preskoči prvu prepreku, što se očekuje u drugom kolu ga čeka bolji iz duela Fracis Tijafo - Stefano Travalja.

Potom bi projektovani rival trebalo da mu bude Amerikanac Tejlor Fric, dok bi u osmini finala mogli da ga čekaju Miloš Raonić ili Sten Vavrinka.

Četvrtfinale bi moglo da donese novi okršaj sa Aleksandrom Zverevim, a polufinale sudar sa prološgodišnjim rivalom u borbi za trofej - Dominikom Timom.

Naravno u finalu bi ako sve bude išlo po planu odmerio snage sa Rafaelom Nadalom koji na startu turnira igra protiv našeg Lasla Đerea.

Španac bi u drugom kolu mogao da igra protiv još jednog srpskog igrača - Viktora Troickog. Njemu je rival na početku takmičenja Amerikanac Majkl Mo.

De Minor je eventualni protivnik Nadalu u četvrtom kolu, a u četvrtfinalu bi to mogli biti Hačanov, Fonjini ili Hurkač.

U polufinalu ga čekaju Rubljov, Medvedev ili Cicipas.

Kada su ostali srpski teniseri u pitanju. Filip Krajinović koji je u Melburnu postavljen za 28. nosioca će na startu igrati protiv Holanđanina Robina Hasea. Ako to prođe, čeka ga duel sa pobednikom meča Pablo Anduhar – Kventin Halis. Treća runda bi mogla da donese okršaj sa Rusom Danilom Medvedevim.

Dušan Lajović (23. nosilac) u prvoj rundi će za rivala imati kvalifikanta, iskusnog Ukrajinca Segeja Stahovskog. Zatim sledi eventualni duel sa boljim iz duela Aljaž Bedene - Aleksandar Bublik. U trećem kolu bi mogao da ga sačeka Monfis, a u četvrtom Zverev.

Miomir Kecmanović u prvom kolu igra protiv Kamila Majčraka iz Poljske.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)