LAJOVIĆ O USLOVIMA U AUSTRALIJI: Ovo još nismo doživeli

Đ. S.

25. 01. 2021. u 21:11

IMAO je Dušan Lajović sreće da ne bude deo grupe od 72 učesnika Australijan opena koja je potpuno zaključana u svojim hotelskim sobama tokom dvonedeljnog karantina.

ЛАЈОВИЋ О УСЛОВИМА У АУСТРАЛИЈИ: Ово још нисмо доживели

FOTO: M. Vukadinović

Na letu ka Melburnu "drugog reketa Srbije" nije bilo pozitivnih na virus korona, pa je Duciju omogućen petočasovni izlazak na trening, što će mu u velikoj meri olakšati učestvovanje na grend slemu. Međutim, i on, poput Novaka Đokovića oseća muku kolega, što je i otkrio u javljanju za TV Prva.

- Upravo sam se vratio sa terena i iskoristio današnje vreme za trening. U grupi sam koja sme da koristi pet sati za trening - otkriva Lajović.

Za razliku od njega, sunarodnik Viktor Troicki nema taj luksuz.

- Viktor je u karantinu, jer je neko bio pozitivan u avionu kojim su oni došli u Australiju. Teško je igrati neki turnir za desetak dana kada sediš 14 dana u sobi. Bez udaranja loptice, tačnije sparinga, nije isti osećaj za telo, od onog kada treniraš u sobi. Nadam se da neće biti nekih povreda. Ovo još nismo doživeli. Mogu da zamislim kako će biti njima kad izađu iz sobe - rekao je Dušan.

ĐOKOVIĆ JEDINI HTEO DA POMOGNE

Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

BELINDA Benčić smatra da je potpuno opravdano to što teniseri i teniserke iz vrha ATP i VTA liste imaju bolje uslove za pripremu Australijan opena u Adelejdu, ali je i zahvalna Novaku Đokoviću na inicijativi da se pomogne ostalima.

- Oni su najbolji na svetu, oni koji najviše čine za naš sport. Ipak, ja u sobi imam bicikl, neki drugi nemaju. To nije korektno. Ali, iako je to bilo na njegovu štetu, Novak Đoković je jedini stao ispred nas, u pokušaju da pomogne - rekla je švajcarska igračica.

I Lajović, kao i brojni drugi teniseri i teniserke, gleda pozitivno na Đokovićevo angažovanje da se pomogne učesnicima koji su pod ključem.

- Generalno, mediji su bili protiv turnira ovde u Viktoriji zbog rizika koje nose putnici, a postoje Australijanci koji ne mogu da se vrate u zemlju. Šta god da se reklo, naišlo bi na nešto negativno u medijima. On je pokušao da se izbori za bolji tretman. To nisu bili zahtevi već molbe. Logično je da igrači sa vrha liste pomažu slabije rangiranim teniserima. Nije on očekivao da će oni reći da to može, samo je pokušao. Oni su odlučili da odgovore negativno, ali su ipak pomogli na kraju - podvukao je popularni Duci.

Zapratite Novosti sport na Fejsubku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)