DOMINIK TIM BRANI NOVAKA: I u prošlosti su ga mnogo puta nepotrebno kritikovali!

Novosti online

22. 01. 2021. u 11:03

VELIKU buru u javnosti podigli su nedavni zahtevi Novaka Đokovića za poboljšanjem uslova za sve tenisere u Australiji.

ДОМИНИК ТИМ БРАНИ НОВАКА: И у прошлости су га много пута непотребно критиковали!

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nije dugo trebalo da se Novak ponovo okači na stub srama. Nik Kirjos vodio je "besnu rulju", prednjačili su komentari o tome kako je srpski teniser razmažen... 

Stigla je konačno podrška iz top 10. Oglasio se Dominik Tim koji je istakao da najbolje plasirani igrači ne dobijaju poseban tretman u odnosu na onaj koji imaju igrači u Melburnu. 

"Privilegija je biti ovde u Adelejdu, ali to nije velika prednost. Imamo identično vreme za trening, kao i ostali u Melburnu. Samo nema toliko gužve u kompleksu, manje nas je u gradu. Ako to uporedimo sa ostalima koji nisu u strogom karantinu, imamo iste uslove", rekao je Tim. 

Ističe da mu je žao što veliki broj učesnika, čak 72 tenisera i teniserki, nema mogućnost treninga pred prvi Gren slem. 

"Jedina loša stvar ovde je što se 72 igrača nalaze u strogom karantinu. Za njih će biti jako teško da igraju na ATP Kupu ili na Australijan openu. U velikom su zaostatku za ostalima, ali to smo morali da prihvatimo kao rizik kad smo ulazili u avion na putu ka ovamo". 

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Smatra Austrijanac da Novak Đoković dobija nezaslužene kritike. 

"Definitivno. I u prošlosti su ga mnogo puta nepotrebno kritikovali. Ne znam šta da kažem o ovoj temi. Pokušao je da pomogne ostalima u Melburnu, ali u Australiji su odlično radili da suzbiju koronu. Gotovo da ne postoji i tako treba da ostane", kaže Tim.

On dodaje da razume organizatore. 

"Mogu da razmem zdravstvene organe Australije i njihovu Tenisku federaciju. Veoma su pažljivi sa svim što rade i jasno je zbog čega su čitave avione smeštali u karantin. Moramo to da razumemo, iako jeste nepravedno za sve koji su u karantinu. Jednostavno je takav rizik. Novak je želeo da pomogne, ali je odbijen", zaključuje austrijski teniser.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna