SAMO DA NIJE ĐOKOVIĆ: ATP šokirao - pronašao kategoriju u kojoj su Nadal i Federer bolji od Novaka

Novosti online

28. 11. 2020. u 09:00

U mnogim kategorijama Novak Đoković je bolji od velikih rivala - Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Ipak, ATP je sada pronašao jednu u kojoj se Srbin nalazi iza sjajnog dvojca.

САМО ДА НИЈЕ ЂОКОВИЋ: АТП шокирао - пронашао категорију у којој су Надал и Федерер бољи од Новака

FOTO: EPA

Kao što je poznato naš as je 2020. godinu okončao na prvom mestu na svetu. To je uradio šesti put u karijeri i po tome se izjednačio sa Pitom Samprasom. Najbolji je bio i u protekloj deceniji, ali ljudima iz ATP to izgleda nije dovoljno.

Naime, oni su objavili statistiku igrača koji su najviše puta završavali godinu kao TOP 2, što je priznaćete jako čudno.

Kada se priča o tome ko je najbolji iz "velike trojke" niko neće uzimati u obzir ko je koliko vremena proveo na drugom mestu na svetu, već trofeje, rekorde, pobede, međusobne duele...

Nadal je pet puta godinu zavšrao kao prvi, a sedam kao drugi, Federer je takođe pet puta bio najbolji, šest puta drugi, dok je Đoković šest puta bio na čelu ATP liste, a tri puta je godinu okončavao kao drugi reket platene.

Vredi spomenuti da je Novak ove sezone osvojio četiri titule (Australijan open, Dubai, Masterse Sinsinati i Rim). Osvojio je i sa reprezentacijom Srbije premijerno izdanje ATP kupa održano u Australiji.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista