DOBRA VEST ZA NOVAKA: Promenjeno pravilo na RG, Đoković ne može da bude izbačen sa turnira

IGRAČI koji su već preležali virus korona, poput našeg Novaka Đokovića, više ne moraju da strahuju da će eventualno biti eliminisani sa pariskog grend slema.

ДОБРА ВЕСТ ЗА НОВАКА: Промењено правило на РГ, Ђоковић не може да буде избачен са турнира

Foto: EPA-EFE/ Angelo Carconi / POOL

Organizatori su odlučili da olakšaju život onima koji su već bolovali od kovida 19, pa je došlo do promene pravila. Nažalost, ova mera neće važiti retroaktivno za one koji su već diskvalifikovani.

Naime, dosad je već bilo onih koji su se žalili na rezultate testa, koji su pokazivali pozitivne nalaze, zbog toga što su već u prošlosti imali virus, ali sada više nisu zarazni, kao što je to, na primer, slučaj s Fernandom Verdaskom ili našim trenerom Petrom Popovićem, zbog koga su eliminisani Peđa Krstin i Damir Džumhur, jer su, iako negativni na virus, bili s njim u kontaktu.

Ubuduće, na Rolan Garosu će voditi računa o ovakvim situacijama. Neće se raditi drugi test, kao potvrda prvog pozitivnog, ali će se prvi test analizirati na dva načina, da bi se utvrdila zaraznost igrača.

Iz Francuske teniske federacije poručili su da će uzorci proći kroz dve metode procene, a igrač će biti eliminisan samo ukoliko obe metode testiranja pokažu pozitivan rezultat.

Izmene su, iz Regionalne agencije za zdravlje u Parizu, stigle tek u petak uveče, dakle posle izvlačenja parova, tako da je za eliminisane igrače, nažalost, kasno. Ali, za druge će to biti od velike koristi, pod uslovom da mogu da podnesu medicinski dokaz da su već preležali koronu.

To se odnosi i na našeg Novaka Đokovića, koji sada ne mora da brine, imajući u vidu da poseduje antitela, a čiji su testovi dosad ionako bili negativni.

Novih zaraženih igrača na turniru, zasad, inače, nema.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)