“ĐOKOVIĆ ĆE BITI LOŠ MOMAK DO KRAJA KARIJERE”: Vilander brani, Mekinro napada najboljeg tenisera sveta

Novosti online

07. 09. 2020. u 09:48

TENISKI ekspert Eurosporta Mats Vilander ocenio je da nije siguran koliko je odluka o diskvalifikaciji Novaka Đokovića sa US Opena fer i poštena, uprkos tome što su pravila jasna.

“ЂОКОВИЋ ЋЕ БИТИ ЛОШ МОМАК ДО КРАЈА КАРИЈЕРЕ”: Виландер брани, Мекинро напада најбољег тенисера света

foto: EPA

Đoković je diskvalifikovan jer je u finišu prvog seta pogodio linijskog sudiju loptom.


- On je čisto udario lopticu, mogao je tako da pogodi i nekoga ko skuplja loptice. Normalno da je uznemiren i uzbuđen sada. Nije udario jako tu lopticu, a pravilo u takvoj situaciji je diskvalifikacija", rekao je Vilander.

Kako ističe, pitanje je šta bi se desilo da je publika bila na tribinama.

- Pretpostavljam da je bilo 20.000 navijača i da je se ovo desilo, da bilo bi zvižduka iz publike. Onda pitanje šta bi se desilo. Ta lopta je putovala kroz vazduh i pogodila lilnijskog sudiju na nezgodno mesto. Nikada nisam video ovako dramatičnu situaciju u životu", reako je Vilander.

Ipak, morate da bude oprezni, možete da pogodite decu koja skupljaju loptice, navodi nekadašnji švedski teniser.

- Može da se desi bilo kome. I da je pogodilo dete, to bi značilo diskvalifikaciju. Mislim da sudija nije imao nikakvu šansu da ne sledi protokol", objasnio je Vilander.

Džon Mekinro, sedmostruki Grend slem šampion, izjavio je da će Novaka Đokovića skupo koštati potez na US openu.

- Mislim da ga je savladao pritisak. Puno toga se dešavalo van terena i očigledno je da je to uticalo na njega. Svidelo se to njemu ili, postaće loš momak do kraja karijere", izjavio je Mekinro za ESPN.

Mekinro jedva čeka Novakov odgovor na terenu.

- Biće zanimljivo videti kako će to da reši. Nisam rekao da ne može da se oporavi", dodao je Mekinro, koji je četiri puta osvajao trofej na US openu, koji veruje u Novakov povratak.

- Mislim da bi mogao da se oporavi. Juri istoriju i da prestigne Nadala i Federera na listi po broju Grend slemova. Mlađi je, svi to znamo, i mnogo toga mu ide na ruku. Ipak, ovo je mrlja koju neće moći da izbriše, svidelo mu se to ili ne".

Mekinro je onda izneo seriju pitanja.

- Kako će sa ovim da se nosi? Kakva će biti reakcija ostalih igrača? Kakvu će reakciju dobiti kada se budu vratili navijači? Sve su to pitanja na koje nema odgovora u ovom trenutku. Zapanjen sam šta je uradio i to u situaciji kada je apsolutni favorit", poručio je Mekinro.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!