TENISKO ČUDO IZ ŠVAJCARSKE: Ima Aspergerov sindrom, pobeđuje starije igrače i želi da bude kao Đoković, a ne Federer (VIDEO)

Novosti online

19. 07. 2020. u 16:42

NAJVEĆA nada belog sporta dolazi iz Švajcarske, ima 12 godina i zove se Flin Rihter, a što je najzanimljivije njegov idol nije zemljak Rodžer Federer već Novak Đoković.

ТЕНИСКО ЧУДО ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ: Има Аспергеров синдром, побеђује старије играче и жели да буде као Ђоковић, а не Федерер (ВИДЕО)

Foto Prinstskrin

Mlađani Švajcarac se uglavnom takmiči sa starijim igračima, a da je davno prevazišao svoj uzrast govori rezultat sa nedavno završenog švajcarskog šampionata na kom je bio dominantan sa jednom pobedom pod 6:1, 6:1 i čak tri 6:0, 6:0.

Nedavno je Rihter i razočarao švajcarske medije kada su ga upitali ko je njegov idol, a on je odgovorio Novak.

- Đokovića ne vole kao mene, ako je publika protiv mene ja ću biti samo bolji, rekao je 12-godišnjak.

Švajcarci pišu kako publika zbog njegove dominantnosti zaista često zna da navija protiv njega:

- Onda ja viknem 'Ajde', te vratim provokaciju.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da Flin ima Aspergerov sindrom, a to je jedan od nekoliko poremećaja iz autističkog spektra karakterizovan poteškoćama u društvenoj interakciji i ograničenim, stereotipnim interesima i aktivnostima. Aspergerov sindrom razlikuje se od poremećaja iz spektra autizma po tome što ovaj dečak nema barijere u jezičkom i kognitivnom razvoju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)