NOVAK DEKODIRA ŠIFRU ZA ITALIJANE: Đoković u Monte Karlu protiv Muzetija ruši barijere

S. Rajić

11. 04. 2024. u 07:00

SRUŠITI barijere. Novak Đoković u susretu protiv Lorenca Muzetija u trećem kolu mastersa u Monte Karlu, igra za „osvetu“ protiv rivala, koji ga je lane na istom mestu i u istoj fazi takmičenja poslao kući. Italijanski teniseri postali su poput čuvene mašine Enigme iz Drugog svetskog rata za srpskog tenisera, pošto su mu protivnici iz ove države naneli čak četiri od osam poraza u poslednjih godinu dana.

НОВАК ДЕКОДИРА ШИФРУ ЗА ИТАЛИЈАНЕ: Ђоковић у Монте Карлу против Музетија руши баријере

Foto: Profimedia

Ipak, vreme je da Nole razbije i dekodira šifru. Sve je počelo pre skoro 365 dana, protiv istog protivnika upravo u Monaku. Siner je u kratkom roku prvo na završnom mastersu, zatim i meču Dejvis kupa krajem prošle sezone trijumfima nad našim asom katapultirao karijeru, a „skalp“ je uzeo i nedavno Luka Nardi u trećem kolu Indijan Velsa.

Takođe, Đoković se nalazi se na prekretnici, odnosno „crnoj tački“. Nikada u karijeri više puta nije ispadao u osminama finala neke „hiljadarke“ nego što je to bio slučaj u Kneževini. Čak četiri puta, Nole je na korak do četvrtfinala. Negativna serija krenula je od 2007, ispadanjem od Davida Ferera, a intenzivirala se poslednjih godina. Prvo se radovao Dominik Tim 2018, a potom i Dan Evans 2021, da bi Muzeti neočekivano stigao do trijumfa karijere lane.

- Ne plašim se nikoga i ničega. Lorenco je jedan od najtalentovanijih igrača na šljaci, ima prelep jednoručni bekhend. Jedan je od igrača koji najviše obećavaju, ne samo u Italiji, već i u svetu. Sviđa mi se kako sam odigrao svoj meč u poređenju sa prvim duelom prošle godine, osećam se drugačije, spremniji sam. Nadam se da ću pružiti svoju najbolju partiju – samouverenost isijava iz Novaka.

Kako i ne bi. Ubediljivije otvaranje turnira u Monte Karlu nego što je to bio slučaj protiv Safijulina (6:1, 6:2), Nole imao pre tačno deset godina. Tada je „nastradao“ Španac Albert Montanjez kojem je prepustio tek jedan gem (6:1, 6:0).

- Osećaj na terenu bio je sjajan. Zaista mi se sviđa. Prvi meč je bio jedan od najboljih nastupa koje sam imao ovde u nekoliko godina. Monte Karlo je prvi veliki turnir u sezoni na šljaci, nisam bio u stanju proteklih sezona da uđem snažno u takmičenje. Uvek sam se mučio. Mislim da su treninzi tokom proteklih nedelje isplatili. Ipak, hajde da ne preteramo i ne polažemo prevelike nade. To je samo jedan meč – neobično skromno je zaključio Đoković.

Pobedio ili izgubio – lekcija

POBEDA nad Đokovićem prošle godine Lorenciju Muzetiju nije bio impuls da nastavi sa sjajnim rezultatima. Štaviše iza Italijana su očajnih sedam meseci, a ove sezone ima negativan učinak sa 7 pobeda i 10 poraza.

- Zanimljivo je što ćemo igrati na istom turniru u istoj rundi, skoro godinu dana kasnije. Nadam se dobrom meču, ali će to bi i lekcija za mene. Bez obzira pobedio ili izgubio, igram protiv šampiona kakav je Nole, a od njega uvek može nešto da se nauči – rekao je Muzeti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)