NEKADAŠNJI ŠAMPION JU-ES OPENA POBEDIO U ESTORILU: Tim ostvario prvu pobedu u ovoj godini (VIDEO)

Novosti online

02. 04. 2024. u 12:10

Dominik Tim ostvario je prvu pobedu na ATP turnirima ove sezone, pošto je u Estorilu posle velike borbe savladao Maksimilijana Marterera sa 6:1, 6:7 (3), 6:4.

НЕКАДАШЊИ ШАМПИОН ЈУ-ЕС ОПЕНА ПОБЕДИО У ЕСТОРИЛУ: Тим остварио прву победу у овој години (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Nekadašnji treći teniser sveta do trijumfa je došao posle dva sata i 14 minuta igre.

Bila je to njegova prva pobeda ove sezone na jednom ATP turniru - prethodno je igrao kvalifikacije u Brizbejnu, gde je u prvom kolu izgubio od Rafaela Nadala. Na Australijan openu je takođe poražen u uvodnoj rundi, dok je potom igrao na čelendžerima u Mađarskoj i Hrvatskoj.

- Bilo je dobro. Takođe, poslednje dve godine sam igrao ovde, sviđaju mi se uslovi. Došao sam dosta ranije kako bih se pripremio za turnir i isplatilo se. Bio je ovo sjajan meč, odličan prvi set. U drugom setu, Maks je počeo da igra mnogo bolje i povela se velika borba  - rekao je Tim.

Šampion Ju-Es opena iz 2020. je prošle nedelje otkrio da se „manja upala“ ponovo pojavila na njegovom zglobu. Prvobitna povreda dogodila se u junu 2021. na Majorki i bila je glavni razlog za Timovo devetomesečno odsustvo koje je usledilo.

- Slušam svoje telo. Vodim računa da se ništa ne pojavi, da nema problema sa zglobom. Malo sam smanjio intenzitet treninga, ali imam iskustva, mogu ovo da podnesem. 

Tim će u narednom kolu igrati protiv srećnog gubitnika Rišara Gaskea. Francuz je prošao u glavni žreb kada se četvrti nosilac Alehandro Davidovič Fokina povukao zbog zubne infekcije.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)