SABALENKA PRED NOVI TURNIR: "Nije se moja sezona završila posle Australije" (VIDEO)

Novosti online

14. 03. 2024. u 18:55

Arina Sabalenka je postala prva teniserka posle cele decenije koja je odbranila titulu na Australijskom openu i kada se od nje očekivao juriš na broj 1, ona se ugasila. Od trijumfa u Melburnu dobila je samo dva meča, gubivši od autsajdera.

САБАЛЕНКА ПРЕД НОВИ ТУРНИР: Није се моја сезона завршила после Аустралије (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

– Nije se godina za mene završila posle pobede u Australiji, nego se nisam dobro osećala na ovim terenima – objašnjava Beloruskinja da se nije opustila posle velikog uspeha.

Iako je prošle godine u Indijan Velsu igrala u finalu, sada je bila potpuno druga priča.

– Jednostavno sada mi uslovi nisu odgovarali. Sve sam probala, dala maksimum da ostanem ovde što duže, ali nije išlo - ističe druga teniserka sveta.

Indijan Vels je tek drugi Sabalenkin turnir od melburnškog trijumfa, i u Dubaiju je loše prošla.

– Dovoljno sam iskusna da ne moram mnogo da igram a da pružam kvalitet – objašnjava.- Nastaviću naporno da treniram uverena da će ovo biti moja najbolja godina u karijeri. Uvek imam želju da osvojim svaki turnir na kome igram.  Pobeda u Australiji to nije promenila - rekla je Sabalenka.

Majami je sledeći veliki turnir, a dvostruka šampionka Australijskog opena će tamo pokušati da odradi popravni.

– Volim tamo da budem jer mi je Majami drugi dom. Tamo imam kuću i u njoj ću i biti tokom turnira. Nikada nisam tamo dobro igrala, nadam se da će sada biti bolje i da ću uspeti da pružim maksimum.

Sabalenka će ostati druga na svetu posle Indijan Velsa, ali ako Koko Gof osvoji titulu, smanjiće zaostatak na njoj na blizu 400 poena.

Bonus video POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu