RODIK O ALKARAZU: "Pobeda nad Novakom na Vimbdonu ga je stavila na globalnu scenu"

Novosti online

05. 03. 2024. u 20:20

Proslavljeni američki teniser Endi Rodik govorio je za medije o Karlosu Alkarazu.

РОДИК О АЛКАРАЗУ: Победа над Новаком на Вимбдону га је ставила на глобалну сцену

Foto EPA

Bivši gren slem šampion pohvalio je mladog tenisera i rekao da mnogo očekuje od njega.

 - Bilo je očigledno šta ga čeka kada je osvojio svoj prvi Ju-es Open. Dobio je mnogo mečeva u pet setova, čak i tamo gde je bio suočen sa meč loptom za protivnika, nekako je sve prošao i uzeo trofej. A osvajanje Vimbldona 2023. ga je stavilo na globalnu scenu. Dobio je kralja Novaka u njegovom dvorištu u pet setova. Neverovatan napor. Imate osećaj kao da je tek počeo i kao da je dva slema dobio vežbajući. Jedva čekam da ispratim ostatak njegove karijere - kaže Rodik.

Dodao je da Alkaraz ima potencijal da bude među najboljima u bućnosti.

 - Ne vidim plafon za njega. Velika trojka je nekako odredila kakve su to visine. Pre nego što je osvojio slem, ljudi su me pitali, da li će on osvojitio deset slemova? To je pomalo smešno kada imate igrače poput Agasija, Mekinroa i Konorsa koji su osvojili po sedam ili osam titula. Ali svakako će biti u tom rangu, najmanje. I ima potencijal da dođe do dvocifrenog broja. Moramo svoja osećkivanja malo da prilagodimo - zaključio je Rodik.

Alkaras je na Mastersu u Indijan Velsu drugi nosilac i slobodan je na startu. U drugom kolu ide na boljeg iz meča Luke van Aša i Matea Arnaldija.

BONUS VIDEO: ZAGREVANjE: Kecmanović i Đoković pred meč Dejvis Kupa, Srbija - Italija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)