"ĐOKOVIĆ NIJE NI U NAJBOLJIH PET"! Patrik Muratoglu šokirao teniski svet

Novosti online

28. 02. 2024. u 13:07

JEDAN od najboljih teniskih trener Patrik Muratoglu izabrao je pet najboljih forhenda u istoriji "belog sporta".

ЂОКОВИЋ НИЈЕ НИ У НАЈБОЉИХ ПЕТ! Патрик Муратоглу шокирао тениски свет

FOTO: Tanjug/AP

U njegovom izboru nije bilo mesta za Novaka Đokovića, verovatno zato što je u prvoj polovini karijere najbolji teniser svih vremena kuburio sa ovim udarcem.

- Forhend je bez sumnje jedan od najlegendarnijih udaraca u istoriji tenisa. Neverovatna kombinacija preciznosti i snage pomaže mu da stalno udara loptu 'svit spotom', a to ga čini najboljim forhendom svih vremena - rekao je Muratoglu o Rafaelu Nadalu, za koga kaže da ima najbolji forhend u istoriji.

Međutim, ako je bilo očekivano da Nadal dobije prvu poziciju, Muratoglu je mnoge iznenadio kada je na drugo mesto stavio Fernanda Gonzaleza, ispred Rodžera Federera, Pita Samprasa i Huana Martina del Potra.

Foto arhiva VN

 

– Iznenađuje vas to? Ne bi trebalo. Njegov forhend je bio razoran, sposoban da konstantno kombinuje impresivnu snagu i preciznost – objasnio je Muratoglu, čiji izbor je naišao na brojna negodovanja na društvenim mrežama.

Čileanca su tokom karijere zvali „Mister forhend“, ali je njegov minus da nikada nije uspeo da kvalitet ovog udarca pretoči u veliki uspeh na terenu. Od 11 titula, nijedna nije ni na grend slemovima ni na mastersima. Od 11 finala ističu se Australijski open 2007, srebro na Olimpijadi u Pekingu 2008, mastersi u Rimu i Madridu.

Nije poznato zbog čega je Muratoglu ovako potcenio Novaka Đokovića, možda samo da bi dobio bolji "odjek" na društvenim mrežama pošto ipak živi od svoje teniske akademije koju na ovaj način reklamira. Prethodno je i hvalio Noleta, ali je možda sad napravio "preokret" od kada sarađuje ponovo sa "novim Novakom" iz Danske Holgerom Runeom.

Bonus video POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)