NOVAČE, ŠTA ĆE TI GORAN!? Francuz se obratio Đokoviću nakon prozivki ATP-a zbog Ivaniševića

Novosti online

15. 12. 2023. u 09:19

SRPSKI teniser Novak Đoković se oglasio povodom nepravde koju je ATP učinio prema njegovom treneru Goranu Ivaniševiću.

НОВАЧЕ, ШТА ЋЕ ТИ ГОРАН!? Француз се обратио Ђоковићу након прозивки АТП-а због Иванишевића

FOTO: Tanjug/AP

Naime, ATP je odlučio da nagradu trenera godine dodeli Darenu Kejhilu i Simoneu Vanjociju, trenerima Janika Sinera, a ne Hrvatu, strategu Đokovića, koji je ove godine vodio Srbina do sedam trofeja.

- Čestitam Darenu i Simoneu na sjajnoj sezoni sa Janikom - napisao je Đoković.

Zatim se odlučio da se obrati direktno Ivaniševiću.

- Gorane, pretpostavljam da moramo da osvojimo sva četiri grend slema da bi ti možda (samo možda) bio uzet u obzir za trenera godine. To što smo stigli do prvog mesta ATP liste na kraju godine, što smo osvojili tri grend slema i Završni masters u Torinu i što smo ispisali istoriju ovog sporta nije bilo dovoljno, moj dragi treneru - poručio je Đoković.

Tanjug/AP

 

Teško je to palo Srbinu, a sada se oglasio i Bastijan Fašon, popularni teniski influenser koji radi i za poznati "Tenis TV", Dejvis kup i mnoge druge.

On je zapravo stao na stranu Novaka Đokovića i rekao da ga razume što je ljut, ali sa druge strane smatra da ljudi misle da takvim velikanima trener i ne treba, te da bi bili najbolji i bez njih.

"Razumem Đokovićevu frustraciju što Ivanišević nije proglašen za trenera godine. Pretpostavljam da je to cena koju morate da platite kada ste postavili lestvicu tako visoko. Navijači automatski pretpostavljaju da vaš trener ima ograničen domet, što nije tačno. Ipak, Siner je drugi igrač u odnosu na pre godinu dana. Ne postoji tačan ili pogrešan odgovor ko je trebalo da dobije nagradu, ali je mit da trener nije toliko bitan kada su u pitanju najbolji na svetu. Bio sam iza scene sa Patrikom Muratogluom i znam koliko je on bio važan za Serenin uspeh u kasnijoj fazi karijere", napisao je Fašon.

Za najboljeg trenera godine glasali su upravo treneri u anketi koju je sproveo ATP.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)