ONO ŠTO ĐOKOVIĆ RADI JE JEDINSTVENO: Ruska teniska legenda očarana Novakom

Novosti online

13. 12. 2023. u 22:41

NEKADAŠNjI ruski teniser Nikolaj Davidenko govorio je o srpskom teniseru Novaku Đokoviću i njegovoj dominaciji koja traje više od decenije.

ОНО ШТО ЂОКОВИЋ РАДИ ЈЕ ЈЕДИНСТВЕНО: Руска тениска легенда очарана Новаком

Foto: Printskrin

Istakao je nekada treći reket planete da je Novak Đoković igrač koji se trudi da održi snagu i koncentraciju.

- On je jedinstven. Igra sa istom veštinom koju je stekao dok je igrao još sa Federerom, Nadalom, sa mnom. Novak je uvek bio na nivou u fizičkom pogledu, trudio se da održi snagu i koncentraciju. I shvatio je da sa svojim tenisom pobeđuje sve. Nekada je generacija ’velike trojke’ bila malo jača. Čak i Alkaras, koji je kao i Nadal u mladosti, dobar trkač, u teniskom smislu ne mogu da kažem da prevazilazi očekivanja, rekao je Davidenko za ruski "Championat".

Osvrnuo se na to što Novak bez problema pobeđuje igrače nove generacije.

Foto: EPA

- Ako Đoković uđe formu, čak i bez igranja nekoliko turnira, bez povrede, fizički je spreman. Važnije je da imate dovoljno snage za svaki meč. Ako je to slučaj, njegova koncentracija će biti mnogo veća nego kod ostalih. Zato ga se i plaše. Đoković mlađu generaciju tuče glavom – oni psihički gube od njega. Novak zahvaljujući ovome dominira. Ono što radi je jedinstveno.

Novak je najavio još jedan napad na kalendarski Slem.

- Što vreme više prolazi, svake godine je teže ostvariti. Na Slemovima se i dalje igra u tri dobijena seta. To je iscrpljujuće za telo. Igra se sedam mečeva. Ne znam koliko će to trajati. Biće zanimljivo u kakvoj će formi dočekati Australijan open", kazao je Davidenko.

Inače, Đoković je protiv Davidenka imao skor 6-2 u pobedama.

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!