ALKARAZ: ŠANSE SU MI RAVNE NULI! - Španac priznao da će na kraju godine Novaku gledati u leđa

Izgledi da godinu završim na prvom mestu ravni su nuli – pošteno je priznao drugi reket sveta Karlos Alkaraz, posle poraza već u prvom kolu pariskog mastersa u Bersiju, protiv Romana Safijulina, sa 6:3, 6:4.

АЛКАРАЗ: ШАНСЕ СУ МИ РАВНЕ НУЛИ! - Шпанац признао да ће на крају године Новаку гледати у леђа

Foto: Goran Čvorović

- Posle ovog poraza nemam nikakve šanse, nestale su sve koje sam imao da na kraju godine završim kao broj jedan. Neću o tome sada da razmišljam, ali mislim da su šanse nula – kazao je Alkaraz.

Bio je Španac u Parizu samo bleda senka nekoga ko bi trebalo da bude pretendent na tron.

- Nisam se dobro osećao na terenu. Ima mnogo stvari koje treba da poboljšam i uvežbam. Moram mnogo da napredujem fizički u kretanju – analizirao je svoje izdanje.

Bez obzira na to što ističe da mu sada ostaje puno vremena da se dobro pripremi za završni masters, trebalo bi, zaista, da se dogodi čudo, pa da Karlitos napravi prvorazredno iznenađenje i preotme već viđeni trijumfalni završetak godine našem Novaku Đokoviću.

Turnir još nije završen, ne zna se kako će se okončati po Novaka, ali projekcija pokazuje da bi mu, u slučaju da ponovo podigne pehar u "Bersiju", bila dovoljna samo jedna pobeda u grupnoj fazi završnog mastersa, pa da i osmu godinu završi na čelu teniskog karavana.

Predviđanja da sedmi put podigne Fantijevo razgranato stablo uvećala su se još više juče, kada je već na startu poklekao i treći nosilac Danil Medvedev, koji je izgubio protiv Grigora Dimitrova, rezultatom 6:3, 6:7, 7:6 za Bugarina.

Trenutno, Đoković ima 11.045 bodova, a Španac na drugom mestu 8.625.

Bio je Alkaraz povređen više puta ove godine i očigledno je izmučio svoje telo, iako ima samo 20 godina. Ritam i napori savremenog tenisa su izuzetno zahtevni, pa će Nadalovom nasledniku biti potrebno mnogo truda da bi postigao sve ono što je Novaku pošlo za rukom. U svakom slučaju, dok je Nole aktivan, zadatak će mu biti pretežak. A Đokovića ćemo još dugo gledati, na osnovu onoga što najavljuje i pokazuje na terenu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)