"ALKARAZ JE OPSEDNUT ĐOKOVIĆEM": Legenda otkrila gde greši španski vunderkind

Novosti online

12. 10. 2023. u 10:08

Karlos Alkaraz je u vidljivom padu forme i ne beleži rezultate kojima ne samo da je u nekoliko navrata došao do prvog mesta na ATP listi, već je i oduševio čitav svet.

АЛКАРАЗ ЈЕ ОПСЕДНУТ ЂОКОВИЋЕМ: Легенда открила где греши шпански вундеркинд

Foto: AP

U sredu je poražen od Grigora Dimitrova u osmini finala Šangaja, što je samo pokazalo ranjivost i nastavilo niz loših rezultata. Njegovu formu prokomentarisao je i legendarni teniser Džimi Konors.

- Alkaraz je rekao da svaki put kad trenira, kad igra, misli na Đokovića. Moja prva misao je da mogu da razumem to iako je Alkaraz pobedio Novaka i bio mu je donekle ‘trn u oku‘. Morate da budete pažljivi kada to kažete jer se onda spremate za samo jednog igrača. Takođe, razumem i ako kažeš sebi da ako igraš dovoljno dobro da pobediš tog tipa, pobedićeš i druge. Ali to nije nužno tačno, jer drugi teniseri igraju drugačije, kao što je video protiv Sinera. Njegov stil igre je bio drugačiji od Novaka i Medvedeva - rekao je Konors i dodao:

- Neki igrači bolje koriste kratke lopte. Drugi igraju šest, osam ili deset koraka iza osnovne linije i uspevaju da postižu vinere iz te pozicije, kao Medvedev. Morate biti spremni za svakog protivnika kojeg igrate. Dakle, to je vaša igra. Izašao bih na teren i radio na svojoj igri, jer smatram da bi moja igra trebalo da bude dovoljno dobra da igram protiv bilo koga, ne samo protiv jednog igrača, već protiv bilo koga - zaključio je on.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)