NIŠTA BEZ ĐOKOVIĆA: Rodžer Federer zna šta fali Lejver kupu

Novosti online

25. 09. 2023. u 12:41

Rodžer Federer je jedan od vlasnika Lejver kupa, a nakon ovogodišnjeg izdanja u kom je Tim Evrope ubedljivo poražen od Tima sveta istakao je da bi sledeće godine voleo da ponovo vidi Novaka na njemu.

НИШТА БЕЗ ЂОКОВИЋА: Роџер Федерер зна шта фали Лејвер купу

FOTO: Tanjug/AP

Bez Đokovića i još nekih vrhunskih asova, tim koji predvodi Bjorn Borg nije imao šanse protiv Tima sveta koji je slavio sa ubedljivih 13:2 u Vankuveru.

- Uništili su Tim Evrope. Tim sveta je igrao fantastično, zaista su imali energiju. Svi su doneli poen, bili su jači u dublu. Potpuno su zaslužili pobedu - rekao je Federer i dodao:

- Sjajno je bilo ponovo se vratiti u tenisku porodicu, prvi put doživeti Lejver kup iz potpuno drugačijeg ugla. Ovde sam se trudio da gledam svaki meč i bilo je fantastično. Razgovarali smo o volejima i dublovima i kako je to bilo šezdesetih i sedamdesetih. Borg i Mekinro su rekli kako je Rod Lejver bio njihov heroj, igrao je dosta pre mog vremena, ali znam šta predstavlja u tenisu.

Naredno izdanje na programu je u Berlinu 2024. godine.

- Možemo da pričamo nemački, veoma se radujem Berlinu, gradu koji ne poznajem baš dobro. Jedva čekam da odem tamo. Mislim da je sjajno vratiti tenis u Nemačku. Mislim da ćemo imati mnogo bolju energiju kao Tim Evrope.

Na kraju, Rodžer je upitan i koga bi voleo da vidi u Timu Evropa sledeće godine.

- Voleo bih da vidim Novaka ponovo, Alkaraza i Novaka u istom timu. Saša Zverev bi bio sjajan za nemačko tržište. Nekog kao što je Rune. Danil Medvedev bi bio sjajan. Volim da gledam Andreja Rubljova - zaključio je Rodžer.

Podsetimo, Novak je na Lejver kupu nastupio 2018. i 2022. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!